CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > ANSYS Meshing & Geometry

[ICEM] Nodes on Edges...

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree2Likes
  • 2 Post By diamondx

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 22, 2012, 10:26
Default Nodes on Edges...
  #1
Senior Member
 
RodriguezFatz's Avatar
 
Philipp
Join Date: Jun 2011
Location: Germany
Posts: 1,097
Rep Power: 16
RodriguezFatz will become famous soon enough
Dear All,

In ICEM 14.5, I have a strange error, that I already had some time ago. Last time I fixed it by just remeshing...

When I change the number of nodes on edge "A", one completely different edge "B" (and all its parallels) changes the number of nodes to the same number. Obviously these two edges are not parallel, that's why I am asking. And: Everything worked fine, up to one point - I just changed some linkings and angles... I did nothing with the blocking.

Any idea about the reason?

OK, saving, restarting ICEM and loading exactly the same mesh worked . Except that now most of my edges have 2 nodes...
screen.jpg

Last edited by RodriguezFatz; November 22, 2012 at 10:39. Reason: picture
RodriguezFatz is offline   Reply With Quote

Old   November 22, 2012, 12:06
Default
  #2
Super Moderator
 
diamondx's Avatar
 
Ghazlani M. Ali
Join Date: May 2011
Location: Canada
Posts: 1,291
Blog Entries: 23
Rep Power: 20
diamondx will become famous soon enough
funny how all your posts deal with weird behavior. haunted PC i guess !
can you share this project ? if it's not classified, i'm curious in investigating...
Far and BrolY like this.
__________________
Regards,
New to ICEM CFD, try this document --> http://goo.gl/G2gkE
Ali
diamondx is offline   Reply With Quote

Old   November 22, 2012, 14:02
Default
  #3
Senior Member
 
RodriguezFatz's Avatar
 
Philipp
Join Date: Jun 2011
Location: Germany
Posts: 1,097
Rep Power: 16
RodriguezFatz will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by diamondx View Post
funny
No.


Unfortunately, after restarting the error vanished, but all edges were set to 2 nodes...
RodriguezFatz is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No layers in a small gap bobburnquist OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 2 November 25, 2012 09:54
[ICEM] Assigning different number of nodes to parallel edges Rohit ANSYS Meshing & Geometry 1 July 22, 2012 15:45
snappyHexMesh won't work - zeros everywhere! sc298 OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 2 March 27, 2011 21:11
external flow with snappyHexMesh chelvistero OpenFOAM 11 January 15, 2010 20:43
CFX4.3 -build analysis form Chie Min CFX 5 July 12, 2001 23:19


All times are GMT -4. The time now is 08:47.