CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > ANSYS Meshing & Geometry

[ICEM] Problem with blocks in 3D Mesh

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 25, 2013, 05:13
Default Problem with blocks in 3D Mesh
  #1
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
brator is on a distinguished road
Hey everyone,

I don't know too much about this software but I have some problems. I fit 3 blocks into my bent channel in order to mesh it properly(getting some help from tutorials tho).

Please take a look at picture 1 to see how I fit the blocks. Then, when I generate the pre-mesh, it generates weird shaped mesh in the bent section. You can see that from picture 2. However, I want a mesh there as at picture 3.

Could you tell me what the problem is and how I can fix that ?

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (75.1 KB, 11 views)
File Type: jpg 2.jpg (99.7 KB, 11 views)
File Type: jpg 3.jpg (78.9 KB, 12 views)
brator is offline   Reply With Quote

Old   June 25, 2013, 06:18
Default
  #2
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
brator is on a distinguished road
Nevermind. I fixed that. There was a problem with associations.
brator is offline   Reply With Quote

Old   June 25, 2013, 08:34
Default
  #3
Senior Member
 
Javi
Join Date: Jan 2013
Posts: 190
Rep Power: 5
FJSJ is on a distinguished road
Hi brator,

I'm a bit confused because you are showing picture 1 different from picture 3. What do you really want to do? It seems an associated issue. Check your edge to curve association and even, if itīs necessary, make face to surface associations.
FJSJ is offline   Reply With Quote

Old   June 25, 2013, 10:38
Default
  #4
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
brator is on a distinguished road
Hi FJSJ,

Thanks for the response. Sorry about the confusion, I just wanted to show what kind of mesh I wanted over the bent area. Picture 3 belongs to some other case.

Thank you a lot for the advise. As you said, there was an association problem with the edges. I reset the settings and associated them from beginning.

Cheers.
brator is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dsmcInitialise - dsmcFoam archymedes OpenFOAM Pre-Processing 93 February 11, 2014 01:22
how to set periodic boundary conditions Ganesh FLUENT 13 January 22, 2014 04:11
3D Hybrid Mesh Errors DarrenC ANSYS Meshing & Geometry 11 August 5, 2013 06:42
[Other] Mesh Importing Problem cuteapathy ANSYS Meshing & Geometry 1 June 7, 2012 13:39
Dynamic Mesh Problem. Tom Clark FLUENT 9 July 7, 2010 07:56


All times are GMT -4. The time now is 00:26.