CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > ANSYS Meshing & Geometry

[ICEM] Problem while reopening a project

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   January 17, 2014, 19:24
Default Problem while reopening a project
  #1
Senior Member
 
Daniel
Join Date: Mar 2013
Posts: 177
Rep Power: 9
Daniel_Khazaei will become famous soon enough
Hello guys

I have a weird problem with ICEM.
I have successfully managed to mesh the geometry I am working on.
However, when I try to reopen my project the mesh becomes distorted.

I have attached the geometry's image.

1) Firstly, I have done 2 vertical splits on the initial block.

2) After that, I have used O-grid method and with the help of merging vertex command, I have successfully created the boundary layer mesh.

As you can see in the second image called "beforeClosing-ICEM".

I have saved the project and the mesh file generated for fluent is completely OK. I have performed an initial simulation and everything is flawless.

Now, when I reopen my project in ICEM the weird problem happens, as you can see in the third image called "reOpen-ICEM"


Best wishes,
D. Khazaei
Attached Images
File Type: jpg geo.jpg (8.0 KB, 13 views)
File Type: jpg beforeClosing-ICEM.jpg (67.0 KB, 13 views)
File Type: jpg reOpen-ICEM.jpg (67.3 KB, 13 views)
Daniel_Khazaei is offline   Reply With Quote

Old   January 18, 2014, 12:43
Default
  #2
kad
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Germany
Posts: 171
Rep Power: 13
kad will become famous soon enoughkad will become famous soon enough
First, you want to rule out any simple errors e.g. forget saving, opening wrong .tin or blk file, exported the before mesh before last save,... . Also try to load and save each file separatly instead of project.

You can try to link the black edge to the wavy bottom edge. This forces the the linked edge to follow the shape of its source edge. I have only applied it to round edges yet, so I do not know of it works for this edge, too.

The error after loading the project might be a result of node merging. Actually you do not need ogrid and vertex merging for your displayed mesh. One split in horizontal direction should give you the same result.
kad is offline   Reply With Quote

Old   January 23, 2014, 01:20
Default
  #3
Member
 
Raghav
Join Date: Jul 2010
Location: India, Karnataka
Posts: 44
Rep Power: 9
raghav is on a distinguished road
If problem still persists, try:

Right Click - Premesh-> Project Edges

Let me know whether it worked or not..

Regards,
Raghav
raghav is offline   Reply With Quote

Old   January 23, 2014, 08:11
Default
  #4
Senior Member
 
Daniel
Join Date: Mar 2013
Posts: 177
Rep Power: 9
Daniel_Khazaei will become famous soon enough
I am not at home for a few days but I will test it as soon as possible.

Thanks for the recommendation guys.
Daniel_Khazaei is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
conduction problem venkataramana OpenFOAM 3 December 1, 2013 08:30
Problem Importing Geometry ProE to CFX fatb0y CFX 3 January 14, 2012 20:42
Problem with geometry. Andrea_85 Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 1 January 6, 2011 09:34
Adiabatic and Rotating wall (Convection problem) ParodDav CFX 5 April 29, 2007 19:13
ICEM meshing problem Forrest CFX 4 May 25, 2005 18:37


All times are GMT -4. The time now is 22:10.