CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > ANSYS Meshing & Geometry

[ICEM] after generating y-block there strange associations

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   September 27, 2014, 13:08
Default after generating y-block there strange associations
  #1
Member
 
Robert Bischof
Join Date: Aug 2014
Posts: 56
Rep Power: 4
biro is on a distinguished road
Hello together,

I'm just meshing a bent part. There iss a sharp edge at the end, where I need a Y-Block.
Before I generate the y-block, the mesh is ok, but after that, there are strange associations and the mesh is ruined. The atachment shows the mesh without y-block and the ruined mesh.

Is there a Bug ? Or do someone know, how I can rescue my mesh ? Without the y-block the mesh quality is to poor for simulation.

I think it's a problem with associations, but I tried all things I know for this problem (New associations of the edges to curves, vertex to curve, vertex to surface) but nothing fix the problem.
Attached Images
File Type: jpg without_y-block.jpg (96.3 KB, 17 views)
File Type: jpg with_y-block.jpg (97.9 KB, 15 views)
biro is offline   Reply With Quote

Old   September 29, 2014, 04:27
Default
  #2
Member
 
Robert Bischof
Join Date: Aug 2014
Posts: 56
Rep Power: 4
biro is on a distinguished road
Important:
The problem seems like a bug of ICEM 15.0.
The same operation with ICEM 14.5 works without any problem.
biro is offline   Reply With Quote

Old   October 1, 2014, 05:33
Default
  #3
Senior Member
 
Gweher's Avatar
 
Gwenael H.
Join Date: Mar 2011
Location: Switzerland
Posts: 118
Rep Power: 10
Gweher is on a distinguished road
You should try to update the edge pre-mesh parameters, sometimes when you create your Y-block the parameters are not properly copied to the new edges.

PS: Also encountered when I started to work on the V15
Gweher is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mixer mesh - negative volume problem jadtwo OpenFOAM Native Meshers: blockMesh 2 November 6, 2014 17:37
foamLog not solving for Ux, Uy, Uz aerospain OpenFOAM Post-Processing 5 April 18, 2012 10:01
Doxygen documentation Tanay OpenFOAM Installation 9 September 23, 2011 11:40
ParaView and Qt 4.3.5 on Mac OS X 10.6 Adrian OpenFOAM 3 August 8, 2010 03:16
Icem Mesh to Foam jphandrigan OpenFOAM Mesh Utilities 4 March 9, 2010 03:58


All times are GMT -4. The time now is 03:30.