CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   ANSYS (http://www.cfd-online.com/Forums/ansys/)
-   -   Error going from Mesh to Setup in Workbench (http://www.cfd-online.com/Forums/ansys/85178-error-going-mesh-setup-workbench.html)

mrnsmith February 18, 2011 18:58

Error going from Mesh to Setup in Workbench
 
Error reading "U:\FLUENT\RAM_files\dp0\FFF\MECH\FFF.msh".

Error: This appears to be a surface mesh.
Surface meshes cannot be read under the /file/read-case functionality.


The above error appears when I click the setup cell in the work bench on ANSYS 13.0. I am new to ansys and I am trying to run fluent. My geometry and mesh both have check marks and see good to go.

Does anyone know what I need to do to fix this???? thanks

gera April 26, 2011 02:58

I've got the same problem in Ansys 12.
I'm using Gambit to build a grid.

Does anyone know how to overcome this problem?

madhuvc April 26, 2011 10:51

Please make sure that the mesh is a solid mesh with fluid volumes and not just a surface mesh. I think the error is about loading just the surface mesh..

gera April 26, 2011 11:51

Yes, it looks like this. I rebuild mesh and no error appeared.
Thanx.

stuart23 April 27, 2011 05:42

Fluent can solve 2D cases, try opening Fluent directly by going to Start>Ansys 13.0>Fluid Dynamics>FLUENT and make sure you select 2D in the launcher

Eko988 November 11, 2012 09:58

Please help :)
 
Quote:

Originally Posted by madhuvc (Post 305133)
Please make sure that the mesh is a solid mesh with fluid volumes and not just a surface mesh. I think the error is about loading just the surface mesh..

I am beginner in Ansys, could You tell me were I can set
"the mesh is a solid mesh with fluid volumes and not just a surface mesh."
Thank You! :rolleyes:

HashemAlArgha March 24, 2015 03:00

How did you rebuild the mesh? I am facing the same problem?
Any idea guys?

Vivek.oswal July 31, 2015 12:11

Quote:

Originally Posted by gera (Post 305144)
Yes, it looks like this. I rebuild mesh and no error appeared.
Thanx.

How did you overcome this problem?
Did you rebuild the mesh in FLUENT or GAMBIT?
Can you please guide?
Thanks.


All times are GMT -4. The time now is 14:50.