CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   AVL FIRE (http://www.cfd-online.com/Forums/avl-fire/)
-   -   piston doesn't move (http://www.cfd-online.com/Forums/avl-fire/127944-piston-doesnt-move.html)

shahrbanoo December 27, 2013 01:05

piston doesn't move
 
Hi dears
I simulated a SI engine for 20 CA. from 380 to 400. when I see the results in .fla file, mean volume in every timestep is the same and the piston doesn't move!
I can see temperature contours in every step without my engine moving!!
what is the reason u think?
I appreciate it if u help me...
I need the answer...

thank you so much...

amin_u50 December 27, 2013 11:08

Hi Ms Shahrbanoo
I think you make a mistake in direction of piston motion. X Y Z . First of all see your coordinate of piston and then enter the 1 or -1 for X or Y or Z direction. It is noticeable that 1 or -1 is different. Do you examine piston motion in dummy run? If your dummy run is correct you should not have problem.

Best regards
Amin_u50

shahrbanoo December 27, 2013 13:43

Hi Mr Amin
yes, my dummy run works correctly!
in the result, when I see the video that I get from my case, nor the piston, neither the valves move!!
I really don't know what to do :confused:

amin_u50 December 27, 2013 14:48

Hi...
Really?? I don't know. Ok. I guess your boundary condition doesn't work well. Maybe your problem arises from boundary condition. Check boundary movement

Best regards
Amin_u50

hakim82 March 18, 2014 17:20

Hi All
I Just started using AVL Fire I need a help how to create SI engine geometry and mesh.

thanks


All times are GMT -4. The time now is 18:21.