CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   CD-adapco (http://www.cfd-online.com/Forums/cd-adapco/)
-   -   The problem of wall data getting when postprocessi (http://www.cfd-online.com/Forums/cd-adapco/55062-problem-wall-data-getting-when-postprocessi.html)

WIlliams December 20, 2005 20:49

The problem of wall data getting when postprocessi
 
When using the command "getw,ftot,p,rela" in windows 2000 version STAR-CD to load wall data,the output window gave erro message "**NOTE - REALLOCATING MEMORY CREATING WALL BOUNDARY SHELLS **ERROR - NOT ENOUGH SCRATCH SPACE. USE THE MEMORY COMMAND TO SET PARAMETER MAXSC2 TO AT LEAST 18577799, THEN REISSUE HIS COMMAND"!

I used "memory maxsc2 ????(a number)" and "memory write" and run "getw,ftot,p,rela" again and the Prostar interface shutdown!

After Prostar interface shutdown: error message is:

segmentation fault

The solved problem have 0.7 million cells such number is small for my computer,Can any one tell meb what is the matter?

appreciates your help!

thank you!

Williams


allan December 21, 2005 03:22

Re: The problem of wall data getting when postproc
 
TRY

MEMO MAXSC2 18577799

then reissue the command

probably better to change the value of maxsc2 in prosize.

allan

WIlliams December 22, 2005 01:22

Re: The problem of wall data getting when postproc
 
Thank you for your suggestion!

I have tried it,but the prostar shutdown still and the cmd console gave the segmentation fault erro.

I am at the end of my wits!

Isn't it a bug of STAR-CD for windows version?

I have no idea!

Thank you anyway, Allan!

allan December 22, 2005 03:18

Re: The problem of wall data getting when postproc
 
To determine wether it is a bug or not try starting prostar without the graphical interface, under linux it is the x option. If the command works i.e. returns you to the prompt then it's a bug.

Then contact your local support.

Hope this helps

allan

Konstantinos March 6, 2006 10:14

Re: The problem of wall data getting when postproc
 
I have exaclty the same problem in Windows XP proffesional and its really annoying, I dont know what to do! Did you ever manage to solve the problem?


All times are GMT -4. The time now is 11:28.