CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CD-adapco

segmentation fault

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 29, 2006, 02:20
Default segmentation fault
  #1
tipakorn
Guest
 
Posts: n/a
I used Pro star amm. when I do it follow TUT until step 3 (generated subsurface), Prostar would close itself and show error " segmentation fault". What's this error? How to correct it?
  Reply With Quote

Old   June 29, 2006, 22:03
Default Re: segmentation fault
  #2
Shariff
Guest
 
Posts: n/a
I gues you are using the mesh wizard window for the tut. Try running the step 3 on the automesh window rather than using the mesh wizard. I hope this helps. Shariff
  Reply With Quote

Old   July 2, 2006, 08:49
Default Re: segmentation fault
  #3
laure
Guest
 
Posts: n/a
I have to deal with this segmentation fault every now and then. Every time a model is not very basic, then displaying cells, graphs or anything else leads to a segmentation fault. Is there a way to be sure that the memory we attibute to each variable is high enough to avoid this error. Is there a patch somewhere to face this bug? Regards, Laure
  Reply With Quote

Old   July 5, 2006, 04:37
Default Re: segmentation fault
  #4
lizhihua
Guest
 
Posts: n/a
This error occurs when I am using the windows version, and all I can do is to save the model very often.
  Reply With Quote

Old   July 5, 2006, 10:37
Default Re: segmentation fault
  #5
airfoil
Guest
 
Posts: n/a
If you are using windows version v3.26 then there is a segmentation fault bug. You can update to v2.26.006. There is no problem is v3.24.
  Reply With Quote

Old   July 11, 2006, 01:05
Default Re: segmentation fault
  #6
christophe
Guest
 
Posts: n/a
i have the same problem, every minute "save model"! quite annoying... i'll try to update
  Reply With Quote

Old   July 31, 2006, 07:56
Default Re: segmentation fault
  #7
css
Guest
 
Posts: n/a
Segmentation fault occurs due to memory problem (may be insufficient RAM.You can try the following 1.upgrade the RAM. (As per your problem size) 2.Resize your param.prp file. 3.last option is delete the param.prp file and open your model. (while open the model param.prp file will be automatically created. 4.Insted of using 3.26 you can use 3.24 or 3.22 which are very stable.

hope it helps.
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Segmentation fault in map msg30 OpenFOAM Meshing Format & General Technical 6 March 27, 2008 11:49
Segmentation fault billy OpenFOAM Installation 20 April 23, 2007 22:57
segmentation fault natesan CD-adapco 4 January 12, 2004 09:51
Segmentation fault Veebs CD-adapco 3 June 4, 2002 22:17
Segmentation fault Jose Sanchez CD-adapco 1 December 16, 2001 09:13


All times are GMT -4. The time now is 20:02.