CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CD-adapco

Sector model mesh problems!!

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 5, 2007, 06:57
Default Sector model mesh problems!!
  #1
Duan J Q
Guest
 
Posts: n/a
Hello, everybody, who has experience work with sector mesh? Who can tell me what is going on? When I check for illegal and bad cells, there will appears "error #74: There are cracks (unconnected regions) in the model" But if I merge the vertices, the message will disappear, the error messages "Error*** side 1 of cell 330 connects to 334 whitch is a boundary/cut Error ***side 2 of cell 56464 connects to 876464 which connects back to 455646" will appear when move events after execute STAR.

  Reply With Quote

Old   October 5, 2007, 12:37
Default Re: Sector model mesh problems!!
  #2
Pauli
Guest
 
Posts: n/a
It's hard to say without seeing your grid.

How are your creating your mesh? Are you using es-ice, Prostar, or some other code? Is this a trim mesh?

Are you starting with a shell mesh & extruding it into a sector? If so, you should not have cracks.

Do you have embedded refinement (couples)?

  Reply With Quote

Old   October 6, 2007, 20:09
Default Re: Sector model mesh problems!!
  #3
Duan J Q
Guest
 
Posts: n/a
Dear Pauli: I used es-ice when I created mesh. And I used trim method. The mesh is created in es-ice automatically. As you say, if I created mesh starting with a shell mesh & extruding it into a sector, Must needs write events manually?

  Reply With Quote

Old   October 7, 2007, 11:31
Default Re: Sector model mesh problems!!
  #4
Pauli
Guest
 
Posts: n/a
Yes you would have to manually build the events & cgrid files.

For a sector mesh (no moving valves) it is not that bad. I started with the tutorial & made it work. It took a few days to get it working and another couple to fine tune matters.

Back to your problem, I have no experience with es-ice & trimmed mesh. The error messages hint at a trim cell issue. If I were in your position, I'd forward the problem to support.
  Reply With Quote

Old   October 7, 2007, 20:05
Default Re: Sector model mesh problems!!
  #5
Duan J Q
Guest
 
Posts: n/a
thank you
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
es-ice sector mesh Luke from Australia CD-adapco 0 September 28, 2008 00:35
Problems when I mesh my engine model. deisler CD-adapco 3 March 22, 2007 22:58
KIVA sector mesh with valves Tomislav Main CFD Forum 0 December 12, 2005 06:39
crack in sector mesh escapist CD-adapco 2 May 19, 2005 07:25
Model and Mesh generation Problems Anindya Main CFD Forum 1 May 19, 2001 02:02


All times are GMT -4. The time now is 07:34.