CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CD-adapco

urgent help for user subroutines

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   May 25, 2008, 11:31
Default urgent help for user subroutines
  #1
pgoyal
Guest
 
Posts: n/a
Dear CFD Experts,

I have installed star-cd version 4.02 on windows xp using intel core 2 duo pc. i have also installed intel fortran compiler 9.1. now when i write any user subroutine, it gets compiled successfully but it is not usd in the calculatiions. i have made all the checks in my model and and i am at my wits end to find out the problem. any help would be greatly appreciated.
  Reply With Quote

Old   May 25, 2008, 11:35
Default Re: urgent help for user subroutines
  #2
BastiL
Guest
 
Posts: n/a
Hi,

who do you know it get compiled? Did you turn on th euse of the subroutines in PROSTAR?

Regards
  Reply With Quote

Old   May 25, 2008, 12:48
Default Re: urgent help for user subroutines
  #3
pgoyal
Guest
 
Posts: n/a
the subroutines compilation message is given while running the solver and it makes obj files successfully. i have checked in prostar that subroutines are activated.
  Reply With Quote

Old   May 26, 2008, 21:32
Default Re: urgent help for user subroutines
  #4
TG
Guest
 
Posts: n/a
The script will compile any code in the user subdirectory so the fact that its being compiled is not any indication that it is logically turned on. Perhaps you wrote your .prob file BEFORE you turned on the subroutines? If that isn't the case, its probably a bug and you should call user support. You might also try moving to 4.06.
  Reply With Quote

Old   May 27, 2008, 10:42
Default Re: urgent help for user subroutines
  #5
Pauli
Guest
 
Posts: n/a
Does the .run file tell you the subroutine is being used? You should see something like this:

|-> USER FORTRAN CODING USED ------------- | MODIFIED HEAT TRANSFER WALL FUNCTION |

If the user subroutines are being compiled and linked. And the correct switches inside PROSTAR are configured properly. Then the user subroutines should be getting executed. Maybe your user coding has a problem. Try adding some print statements.
  Reply With Quote

Old   May 27, 2008, 14:18
Default Re: urgent help for user subroutines
  #6
pgoyal
Guest
 
Posts: n/a
Dear Pauli,

As you have written in your comments, my run file shat subroutine is being used. also i am adding some print commands in my subroutine. but unfortunately, those commands are not printed. it is a very strange behaviour ans i am at my wits end to sort out the matter. bye the way, thank you very much for your suggestions and i really appreciate that you guys have looked into this problem.
  Reply With Quote

Old   September 4, 2008, 20:12
Default Re: urgent help for user subroutines
  #7
hirokata
Guest
 
Posts: n/a
Which subroutine might this be? If a print command doesn't get printed I'm pretty sure it is not being called upon properly. I also suggest you upgrade to v4.06 as prior v4.0x's seem buggy.
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
user subroutines vladimir CD-adapco 7 October 12, 2004 13:59
User subroutines Meiring CD-adapco 5 January 17, 2003 01:14
User subroutines Mir CD-adapco 10 May 4, 2002 16:16
user subroutines in CFX Zeng CFX 3 March 19, 2002 20:35
two questions about user subroutines cherry.qian CD-adapco 2 November 26, 2001 04:18


All times are GMT -4. The time now is 17:00.