CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CFX

PostGui_ogl.exe has stopped working

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree4Likes
  • 4 Post By ghorrocks

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 24, 2012, 10:29
Question PostGui_ogl.exe has stopped working
  #1
Senior Member
 
Anna Tian's Avatar
 
Meimei Wang
Join Date: Jul 2012
Posts: 492
Rep Power: 7
Anna Tian is on a distinguished road
Hi

When I open the CFX post, the error message is 'PostGui_ogl.exe has stopped working'. But i can run CFX-solver and open the CFX-Pre without any problem. May I ask how to solve this problem?

Thank you very much!
__________________
Best regards,
Meimei
Anna Tian is offline   Reply With Quote

Old   November 25, 2012, 05:07
Default
  #2
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
Some ideas:
* Try opening it from the launcher
* Try oipening it from the command line
* Open it from the command line using the -mesa option. This starts it up in a different graphics mode.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   November 25, 2012, 06:08
Default
  #3
Senior Member
 
Anna Tian's Avatar
 
Meimei Wang
Join Date: Jul 2012
Posts: 492
Rep Power: 7
Anna Tian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ghorrocks View Post
Some ideas:
* Try opening it from the launcher
* Try oipening it from the command line
* Open it from the command line using the -mesa option. This starts it up in a different graphics mode.

Thanks. I have solved this problem by simply deleting the .cfx folder.
__________________
Best regards,
Meimei
Anna Tian is offline   Reply With Quote

Old   October 23, 2013, 11:34
Default
  #4
New Member
 
pietro
Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
pietro is on a distinguished road
hi, I'm having the same problem with CFD-post 14.0 what do you mean with deleting the .cfx folder? did you delete the folder with the files that you where working on or something else ?
Fluent and workbench are working fine. the only problem is with Post.
Any suggestions ?

thanks
pietro is offline   Reply With Quote

Old   October 23, 2013, 15:34
Default
  #5
New Member
 
pietro
Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
pietro is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ghorrocks View Post
Some ideas:
* Try opening it from the launcher
* Try oipening it from the command line
* Open it from the command line using the -mesa option. This starts it up in a different graphics mode.
sorry for asking, I've not been using ansys for long how can I open it using the mesa option?
pietro is offline   Reply With Quote

Old   October 23, 2013, 17:19
Default
  #6
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
Look in the documentation on starting CFX from the command line. the -mesa is a command line option.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   October 24, 2013, 02:49
Default
  #7
Senior Member
 
Lance
Join Date: Mar 2009
Posts: 522
Rep Power: 11
Lance is on a distinguished road
I believe the correct command line argument is
-gr mesa
or
-graphics mesa
Lance is offline   Reply With Quote

Old   October 24, 2013, 04:07
Default
  #8
New Member
 
pietro
Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
pietro is on a distinguished road
I tried to open it from the command line, but the mesa option for graphics is only for linux systems apparently. The problem is still there. nothing changes if I use the launcher or the command line, I always get an error saying that "the program can't start because libCuEGuiViewer.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem"
I also tried to reinstall the program but it didn't work. I still can't open the program.
is the recovery my only option? since yesterday it was working fine
pietro is offline   Reply With Quote

Old   October 24, 2013, 05:45
Default
  #9
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
Try deleting the .cfx directory. This is a temporary directory which gets put in your local users temporary file path. For windows 7 that is C:\Users\<UserName>\.cfx by default.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   October 27, 2013, 11:54
Default
  #10
New Member
 
pietro
Join Date: Oct 2013
Posts: 4
Rep Power: 3
pietro is on a distinguished road
I found it and simply deleting the folder it started to work fine again.
thanks a lot
pietro is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2015, 13:15
Default
  #11
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Rep Power: 2
andohmarc is on a distinguished road
Hello
I begin with ANSYS, When I open the CFX post, the error message is 'PostGui_ogl.exe has stopped working'.
I have delate .CFX folder but it doesn't solve the problem. I need your help.
Thanks
andohmarc is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2015, 18:07
Default
  #12
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
This can happen if opengl is not working on your machine. If you are using linux try cfdpost -graphics mesa. If you are using windows check that opengl is working.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2015, 21:31
Default
  #13
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Rep Power: 2
andohmarc is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ghorrocks View Post
This can happen if opengl is not working on your machine. If you are using linux try cfdpost -graphics mesa. If you are using windows check that opengl is working.
Thanks for your reply,
I use window 7 32bits with graphic card "ATI Mobility Radeon HD 4200" but i dont know how to verify if OpenGL is working. I have look every where and made researches with the word OpenGL but no response on my machine. How can i proceed??

Thanks!!!
andohmarc is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2015, 22:25
Default
  #14
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
Check the driver for your video card is up to date. Then look at the video card properties and check that the opengl options are enabled.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   February 9, 2015, 11:15
Default
  #15
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Rep Power: 2
andohmarc is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ghorrocks View Post
Check the driver for your video card is up to date. Then look at the video card properties and check that the opengl options are enabled.
I have check but i don't see Video card anywhere in the list of periperics , just graphic card as mentioned earlier!!

Otherwise, when i try CFX launcher directly the message is:

" le point d'entrée de procedure
?detach3@QlistData@@QAEPAUData@1@XZ est introuvable
dans la bibliothèque de liens dynamiques QtCore4.dll. "

Thank you for help.
andohmarc is offline   Reply With Quote

Old   February 9, 2015, 17:55
Default
  #16
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
That looks like a Qt error. This looks pretty bad, something is very wrong with your installation. Have you removed CFX and reinstalled.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   February 10, 2015, 14:09
Default
  #17
New Member
 
ziad khan
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
Rep Power: 2
ziadkhan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by andohmarc View Post
I have check but i don't see Video card anywhere in the list of periperics , just graphic card as mentioned earlier!!

Otherwise, when i try CFX launcher directly the message is:

" le point d'entrée de procedure
?detach3@QlistData@@QAEPAUData@1@XZ est introuvable
dans la bibliothèque de liens dynamiques QtCore4.dll. "

Thank you for help.
why these software installation so defiicult
ziadkhan is offline   Reply With Quote

Old   February 10, 2015, 14:10
Default
  #18
New Member
 
ziad khan
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
Rep Power: 2
ziadkhan is on a distinguished road
m cheking the answers modes saying the quotes and without quotes
ziadkhan is offline   Reply With Quote

Old   February 10, 2015, 17:28
Default
  #19
Super Moderator
 
Glenn Horrocks
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 10,824
Rep Power: 85
ghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura aboutghorrocks has a spectacular aura about
The installation normally is simple.

Look in the installation manual to check you have the necessary pre-requisites. Follow the instructions and it should work. ANSYS support can help you if you still have problems.
ghorrocks is offline   Reply With Quote

Old   February 10, 2015, 21:00
Default
  #20
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Rep Power: 2
andohmarc is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ghorrocks View Post
The installation normally is simple.

Look in the installation manual to check you have the necessary pre-requisites. Follow the instructions and it should work. ANSYS support can help you if you still have problems.
Hello!

I have removed and reinstalled the software but it is the samething all other module run correctly, but when i try to launch the post by CFX launcher the message is:

An error has occured in cfx5post :
D:\Program Files\ANSYS Inc\v150\CFX\bin\winnt\PostGui_ogl.exe could not
started, or exited with return code 255 : il n’y a plus de fichier.

Otherwise when i execute InstallPreReqs.exe it says that no prerequis is necessary!!

I think i will begin training with the first modules and see later with the cfx-post.

Thank for all!!!!
andohmarc is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ANSYS program has stopped working? chihoangkt ANSYS 0 July 16, 2012 16:41
ParaView and Tecplot 360 'has stopped working' on windows zhenglun.wei OpenFOAM 0 June 27, 2011 17:29
ParaView and Tecplot 360 'has stopped working' on windows zhenglun.wei Main CFD Forum 0 June 27, 2011 11:49
ParaView Stopped Working AlanR OpenFOAM 5 April 17, 2010 04:55
OpenFOAM Message Board Email notification stopped working mbeaudoin OpenFOAM Bugs 3 January 8, 2009 23:08


All times are GMT -4. The time now is 09:20.