CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CFX

Rotor stator problems

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 1, 2003, 09:20
Default Rotor stator problems
  #1
mbga8ejf
Guest
 
Posts: n/a
Hi. i have a number of questions.

1) I am trying to run a simulation of a two stage turbo-alternator runnig at 45000rpm. When specifying the rotation of the rotors I need to specify two points becasue the geometry was not created in the same coordinate frame as the code. When trying to run the code fails before the first iteration. If i do not use the two point method and just put -4700 it runs. Does anyone know what is going on?

2) Also, i get complete rubbish for the results especially where there is a frame change between stator and rotor. I am using stage interfaces and have set up as shown in the example but the solution does not converge and i think it is something to do with the interface but cant think what could be wrong with it.

3) When i imported TASCFLOW grids in to CFX i encountered the warning faces of 2D region BLADE were detected as being internal. These faces are being ignored. The geometry seems to be loading in ok though. Does anyone else know anything about this?

Cheers ED
  Reply With Quote

Old   July 1, 2003, 09:30
Default Re: Rotor stator problems
  #2
centaur_ks
Guest
 
Posts: n/a
seems you have trouble in defining the problem. Use Build Case in tascflow and follow the instruction step by step, your queries should be resolved.

J-
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 09:54.