CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CFX

Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 26, 2007, 11:10
Default Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #1
Tina
Guest
 
Posts: n/a
Hi all, I just installed icemcfd v10 in CentOS4.4 system , I can start icemcfd properly, but as I try to type in values (or texts)in icemcfd text field, then it seems that the keyboard not responding, I cannot type in any letter or number!!

My PC is IBM T40 .

Does anyone know the reason? or any solutions?

Thanks in advance

Tina
  Reply With Quote

Old   March 26, 2007, 11:14
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #2
Joe
Guest
 
Posts: n/a
Is this happening in workbench on icemcfd standalone?
  Reply With Quote

Old   March 26, 2007, 11:20
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #3
Tina
Guest
 
Posts: n/a
thanks, it's happened in icemcfd standalone
  Reply With Quote

Old   March 26, 2007, 11:30
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #4
Joe
Guest
 
Posts: n/a
Are you running the 64bit version of centos?
  Reply With Quote

Old   March 26, 2007, 21:16
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #5
Tina
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for your reply.

No, it's 32bit version of CentOS . The icemcfd can start correctly, can mesh, can import ...., just cannot type in any letter or number in text field!

Even in my other PC(Desktop and laptop ) , all encountered the same situation.

  Reply With Quote

Old   March 27, 2007, 09:38
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #6
Joe
Guest
 
Posts: n/a
I also noticed this problem in Icemcfd but only in Workbench mode (RHEL 4.4 64 bit). Standalone works fine.

I dont have a solution. Perhaps its related to the LANG setting.
  Reply With Quote

Old   March 27, 2007, 10:24
Default Re: Icemcfd cannot keyin values in Centos4.4?
  #7
Tina
Guest
 
Posts: n/a
OK, thanks anyway.
  Reply With Quote

Old   April 2, 2007, 23:24
Default OK, I found the reason!
  #8
Tina
Guest
 
Posts: n/a
Yes, Joe , you're right!!! If I changed the LANG to English , then it's OK now! THANKS

Regards, Tina.
  Reply With Quote

Old   April 3, 2007, 06:19
Default Re: OK, I found the reason!
  #9
Joe
Guest
 
Posts: n/a
Which LANG string exactly did you use?
  Reply With Quote

Old   April 4, 2007, 09:54
Default Re: OK, I found the reason!
  #10
Tina
Guest
 
Posts: n/a
Joe, thanks for your help! I've done many trings:

1. I use zh_TW, it fails! 2. I switch to zh_CN, it works! 3. I switch to en_US, it works!

and I also found that, I don't need to boot system in en_US. I still boot Linux in zh_TW. but I just set environment variables before I execute icemcfd (sounds easier for me)

The exact steps of my doing is: (I'm in Ubuntu Linux OS) 1. add these two lines in /etc/environment

LANG="en_US.UTF-8" LANGUAGE="en_US:en"

and mark out the original lines #LANG="zh_TW.UTF-8" #LANGUAGE="zh_TW:zh"

2. every time I want to execute icemcfd :I just

$ source /etc/environment

3. then

$ icemcfd -cfx perfect to work!

  Reply With Quote

Old   April 4, 2007, 10:00
Default Further notes on other Linux distr.
  #11
Tina
Guest
 
Posts: n/a
And furthermore, I've tried many Linux distributions RHEL 4.x SuSe10 CenTOS 4.x Fedora Core 6.x Ubuntu 6.10

All have the same problems in zh_TW LANG ! But this is the way to overcome !

  Reply With Quote

Old   April 5, 2007, 10:59
Default Another easier method
  #12
Tina
Guest
 
Posts: n/a
Another method,

before executing icemcfd , just

$ export LANG='en_US.UTF-8'

then it works also!
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TimeVaryingMappedFixedValue irishdave OpenFOAM Running, Solving & CFD 28 May 28, 2015 13:37
max node values exceed max element values in contour plot jason_t FLUENT 0 August 19, 2009 11:32
exact face values RubenG Main CFD Forum 0 June 22, 2009 11:09
strange node values @ solid/fluid interface - help JB FLUENT 2 November 1, 2008 13:04
IcemCFD 4CFX-How to fix domain Ahmed CFX 6 March 9, 2004 19:38


All times are GMT -4. The time now is 11:56.