CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > CFX

Edge meshing

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   March 13, 2008, 10:58
Default Edge meshing
  #1
kpv
Guest
 
Posts: n/a
Hi,

I am trying to do a structured multiblock mesh using ICEM CFD (ver 11.0). When I tried to change the edge distribution along certain edges (using pre mesh params), it wouldnt let me do this. As soon as I change the number of nodes along an edge the apply button greys out and becomes inactive. Does anyone know what the problem might be?

Thanks for your help kpv
  Reply With Quote

Old   May 13, 2009, 18:54
Default
  #2
New Member
 
Matthias
Join Date: May 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
Matze is on a distinguished road
I do have exactly the same problem when I try the 2D Pipe junction tutorial of ICEM.

I think the solution must be very easy, but I'm a beginner to this and can't find it. It may has to do something with the structured mesh. The same number of nodes have to be applied on the opposite edge.

Does anybody know, what went wrong?

Matze
Matze is offline   Reply With Quote

Old   May 15, 2009, 04:01
Default
  #3
Senior Member
 
Matthias Voß
Join Date: Mar 2009
Location: Berlin, Germany
Posts: 446
Rep Power: 11
mvoss is on a distinguished road
hi,
are you dealing with hexa or tetrameshing?
If hexa- did you turned on Nodes locked??

neewbie
mvoss is offline   Reply With Quote

Old   May 15, 2009, 04:27
Default
  #4
New Member
 
Matthias
Join Date: May 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
Matze is on a distinguished road
I'm dealing with hexa mesh.

And Nodes locked is turned off. Otherwise it is not possible to change the number of nodes.
Matze is offline   Reply With Quote

Old   May 15, 2009, 04:56
Default
  #5
New Member
 
henry wang
Join Date: May 2009
Posts: 13
Rep Power: 8
suihenry is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by kpv
;86806
Hi,

I am trying to do a structured multiblock mesh using ICEM CFD (ver 11.0). When I tried to change the edge distribution along certain edges (using pre mesh params), it wouldnt let me do this. As soon as I change the number of nodes along an edge the apply button greys out and becomes inactive. Does anyone know what the problem might be?

Thanks for your help kpv
Hi,
there may be two reasons.
1.The hexa mesh license is not installed. Go and find your supplier to install the license.
2. if not the reason above, maybe the block is not generated or something wrong with block. In ICEMCFD, when the hexa mesh is to be done, it is very important to generate the block, after the generation of block, make sure one block (vertex and lines) correspond one hexahedron geometry (points and edges), and then associate the vertex with the points, and lines with edges (edge distribution).
suihenry is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to set periodic boundary conditions Ganesh FLUENT 13 January 22, 2014 05:11
Where's the singularity/mesh flaw? audrich FLUENT 3 August 4, 2009 01:07
Which trailing edge is correct for meshing of aerofoils for CFX LSC CFX 0 May 10, 2009 12:45
fluent add additional zones for the mesh file SSL FLUENT 2 January 26, 2008 12:55
GAMBIT: Assumption of an edge type while meshing Agnes FLUENT 0 June 22, 2005 13:37


All times are GMT -4. The time now is 10:02.