CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   CFX (http://www.cfd-online.com/Forums/cfx/)
-   -   Call for help! Cfx error in Parallel run. (http://www.cfd-online.com/Forums/cfx/66842-call-help-cfx-error-parallel-run.html)

yq11ys July 26, 2009 11:00

Call for help! Cfx error in Parallel run.
 
:mad:These days when I used ansys cfx 11 I often met the cfx errors just like below:
Parallel run: Received message from slave
-----------------------------------------
Slave partition : 2
Slave routine : FINDL_USE
Master location : RCVBUF,MSGTAG=1032
Message label : 004100007
Message follows below - :

+--------------------------------------------------------------------+
| ERROR #004100007 has occurred in subroutine FINDL_USE. |
| Message: |
| No connection from equation 53008 to 51911 found. |
+--------------------------------------------------------------------+

+--------------------------------------------------------------------+
| An error has occurred in cfx5solve: |
| |
| The ANSYS CFX solver exited with return code 123. No results |
| file has been created. |
+--------------------------------------------------------------------+

End of solution stage.
+--------------------------------------------------------------------+
| The following user files have been saved in the directory |
| D:\20090715a\20090716b_006: |
| |
| mon |
+--------------------------------------------------------------------+


This run of the ANSYS CFX Solver has finished.
I cannot find what the problem is! Is there anyone could help me?

ghorrocks July 26, 2009 22:33

Some context would be nice. What are you trying to do? Please attach the output file, or at least the key parts of it (the CEL at the top and the bit near where the error occurs)

Glenn Horrocks

yq11ys July 27, 2009 05:31

1 Attachment(s)
[/CODE]
Quote:

Originally Posted by ghorrocks (Post 224196)
Some context would be nice. What are you trying to do? Please attach the output file, or at least the key parts of it (the CEL at the top and the bit near where the error occurs)

Glenn Horrocks

Here is the cfx output file,
Attachment 730

ghorrocks July 27, 2009 07:00

Hi,

I can't see any obvious problems. It does not seem to be converging too well, have a look at the suggestions here http://www.cfd-online.com/Wiki/Ansys...gence_criteria

I guess it could be a MPI problem. Are you sure one of the nodes was not turned off, rebooted or generally fiddled with? If you run the simulation again does it stop at the same point with the same error?

Glenn Horrocks

yq11ys July 27, 2009 10:09

Quote:

Originally Posted by ghorrocks (Post 224250)
Hi,

I can't see any obvious problems. It does not seem to be converging too well, have a look at the suggestions here http://www.cfd-online.com/Wiki/Ansys...gence_criteria

I guess it could be a MPI problem. Are you sure one of the nodes was not turned off, rebooted or generally fiddled with? If you run the simulation again does it stop at the same point with the same error?

Glenn Horrocks

Hi,
Thank you for your reply! When the error appeared I found pvm-slover.exe happened to go wrong. The program said it cannot receive any message from.......Sorry,I can't remember it clearly now.
When I restarted the simulation,sometimes the problem wouldn't come out but usually it could stop at a different point.


All times are GMT -4. The time now is 11:52.