CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLOW-3D (http://www.cfd-online.com/Forums/flow-3d/)
-   -   the problem for producing wave (http://www.cfd-online.com/Forums/flow-3d/72189-problem-producing-wave.html)

bojiezhang January 28, 2010 03:57

the problem for producing wave
 
hello,everyone!I have contacted FLOW-3D recently,when I have set all the element of wave and the intial fluid height,it preprocess well.But after
running,their is no wave,the surface of the water remains almost still.I feel
upset,and ask for help. thank you in advance!

MuxaB January 28, 2010 12:32

Quote:

Originally Posted by bojiezhang (Post 244020)
hello,everyone!I have contacted FLOW-3D recently,when I have set all the element of wave and the intial fluid height,it preprocess well.But after
running,their is no wave,the surface of the water remains almost still.I feel
upset,and ask for help. thank you in advance!

Hi,

Check the diagnostic output in prpout file. Search for keyword 'wave'. It lists the wave amplitude,period and speed. Make sure it makes sense.

Who did you contact for support?

bojiezhang January 28, 2010 13:26

Thank you for your reply.

hans_ina February 5, 2010 21:44

I had problem like that and i was solved, here i share of bc my wave

$bcdata
wl=6, iwavel=1, waveamp(1)=4., wavefre(1)=12.,
wr=8,
wb=2,
wt=5, pbct(1,6)=0., fbct(1,6)=0., $end
...
$fl
nfls=1,
fzh(1)=15., remark='initial water level', $end



thanks to Byongjun Park who has help me


Thank you:)

bojiezhang April 1, 2010 05:38

can you show me how can you solver it?I have tried many waves,but some can,some can not,I do not know why?

hans_ina April 1, 2010 11:07

can u give me your prepin to analize it?? because i have no problem to running it.

bojiezhang April 1, 2010 22:44

OK! Thank you!

hans_ina April 1, 2010 22:48

here, my email:



hope

sleeplessguy April 3, 2010 03:05

hi, iam willing to produce a wave in flow3D also. i wonder how if my mesh Cartesian is very huge:
nxcelt=10,
px(1)=40000., px(2)=1660000.,
nycelt=10, py(2)=990000., nzcelt=10,
pz(1)=20000., pz(2)=230000., py(1)=1.0,
Is it possible i produced a wave using this cartesian? Beg for any opinion and suggestion, thx.

hans_ina April 3, 2010 08:21

Dear, keafer

you should more dense for long range like that
(nxcelt=10, px(1)=40000., px(2)=1660000)

i usually take the ratio of mesh about 1:10, 1:50, 1:100

its mean for 1 meter i devided by 10,50 or 100 mesh. hope this will help

:D

sleeplessguy April 3, 2010 08:33

Dear Has_ina
i not able to create the mesh according to ratio due to the x,y,z components for the 'STL' i imported are very large and fixed. So, if i reduce the mesh cartesian respect to ratio, the mesh block will totally occupy by the STL.
Any other method to overcome this?

Regards,kiefer

hans_ina April 3, 2010 08:49

dont use auto snap to mesh, make it manually.. if the stl need more smooth use more dense at area stl placed..

sleeplessguy April 3, 2010 09:03

dear hans_ina,
can u guide me that where to increase the dense? :D

hans_ina April 5, 2010 09:27

dear kiefer

you can increase it with adding number of cell in meshing tab :)

sleeplessguy April 5, 2010 09:38

Dear Hans_ina
i see, i will mek it a try. however, i doubt it that wat i had done , there is no wave coming out after i set the wave amplitude also. May i post my prepin here and beg some comment from u:rolleyes:?
Regards, kiefer

hans_ina April 5, 2010 09:50

u have use wave b/c at inlet and outlet as outflow (checklist the allow fluid to enter)


All times are GMT -4. The time now is 23:18.