CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   Issue with wall created by moving mesh (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/105404-issue-wall-created-moving-mesh.html)

boshank20 July 30, 2012 06:40

Issue with wall created by moving mesh
 
2 Attachment(s)
Hi,

I am trying to perform a 2D model of a VAWT. I have a moving mesh around the blades, a static mesh elsewhere, and an interface between the two meshes.

After a flow time of approx. 2.2 seconds I am seeing some strange behaviour (see first screenshot). The inflowing air does not appear to be entering the moving mesh.

From a closer inspection it appears that the wall which have been created from the interface are forcing the air to move with them (2nd screenshot). These walls are no-slip (by default) but I was under the impression that I did not have to modify walls which are created by FLUENT from an interface. Another analysis with only a different tip speed ratio does not have the same problem.

Can anyone tell me what is going from here?

Thanks

Alex

stuart23 July 30, 2012 12:05

Quote:

Originally Posted by boshank20 (Post 374330)
These walls are no-slip (by default) but I was under the impression that I did not have to modify walls which are created by FLUENT from an interface.

Are they No-Slip walls or have you defined an interface between the two zones?

boshank20 July 30, 2012 12:24

I have created an interface between the two zones. FLUENT created two no slip walls as part of the interface creation though


All times are GMT -4. The time now is 12:50.