CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

mpt_read: failed: errno = 10054

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   December 3, 2012, 17:23
Default mpt_read: failed: errno = 10054
  #1
New Member
 
mmdmov
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Rep Power: 8
mmdmov is on a distinguished road
Hi,

I have a problem initializing my CFD problem in FLUENT. I open parallel FLUENT and load my case. Grid check is OK. When I want to initialize the problem I get this message:

MPI Application rank 5 exited before MPI_Finalize() with status -1073741819

999999 (..\src\mpsystem.c@1173): mpt_read: failed: errno = 10054

999999: mpt_read: error: read failed trying to read 4 bytes: Invalid argument

I'm also attaching a print screen showing the partition statistics.

Seems that parallel processing is not working properly. I can solve other problems on my computer in parallel. I was wondering if geometry/boundary conditions for this problem can cause this?

Due to the number of cells I have I can not initialize in the serial mode.

Any idea what's going wrong?

Very appreciated
Attached Images
File Type: jpg problem.jpg (87.0 KB, 15 views)
mmdmov is offline   Reply With Quote

Old   March 5, 2013, 06:34
Default
  #2
Senior Member
 
rkhr
Join Date: May 2011
Posts: 211
Rep Power: 7
Kanarya is on a distinguished road
Hi mmdnov,

I have the similar problem did you manage to solve you problem?

thanks
Quote:
Originally Posted by mmdmov View Post
Hi,

I have a problem initializing my CFD problem in FLUENT. I open parallel FLUENT and load my case. Grid check is OK. When I want to initialize the problem I get this message:

MPI Application rank 5 exited before MPI_Finalize() with status -1073741819

999999 (..\src\mpsystem.c@1173): mpt_read: failed: errno = 10054

999999: mpt_read: error: read failed trying to read 4 bytes: Invalid argument

I'm also attaching a print screen showing the partition statistics.

Seems that parallel processing is not working properly. I can solve other problems on my computer in parallel. I was wondering if geometry/boundary conditions for this problem can cause this?

Due to the number of cells I have I can not initialize in the serial mode.

Any idea what's going wrong?

Very appreciated
Kanarya is offline   Reply With Quote

Old   March 6, 2013, 15:07
Default
  #3
New Member
 
mmdmov
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Rep Power: 8
mmdmov is on a distinguished road
There was nothing wrong with MPI or parallel. I had a problem setting up my problem. I found out that this message does not neccessarily mean that there is a problem with parallel processing.
mmdmov is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
fluent, mpi, parallel

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Initial conditions for uniform flow andreas OpenFOAM 5 November 16, 2012 16:00
DeardorffDiffStress turbulence model Zuixy OpenFOAM Running, Solving & CFD 0 November 14, 2011 09:44
ParaView/Parafoam error when making animation Disco_Caine OpenFOAM Paraview & paraFoam 6 September 28, 2010 09:54
user subroutine error CFDUSER CFX 2 December 9, 2006 07:31
user defined function cfduser CFX 0 April 29, 2006 10:58


All times are GMT -4. The time now is 20:17.