CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   MPI problem with fluent (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/120305-mpi-problem-fluent.html)

alexsatan July 4, 2013 04:29

MPI problem with fluent
 
Hi,there

I met some problems with running Fluent in Win7.

VOF and DPM model was used in the calculation. The fluent calculation will stop with the problem as follow>

MPI application rank 0 exited before mpi_finalize() with status -1073741819
The fl process could not be started

Is there anyone know what is the problem?

Thanks a lot!

Hershey July 7, 2013 17:17

Please post some more information about when the error occurs and the problem set up.

Are you using a UDF?

Does the error occur as soon as you start Fluent or

Does the error occur when you start the simulation?


I had a similar issue like this once and it was because I incorrectly specified the compiler directives in my UDF.

alexsatan July 9, 2013 04:56

some details
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Hershey (Post 438329)
Please post some more information about when the error occurs and the problem set up.

Are you using a UDF?

Does the error occur as soon as you start Fluent or

Does the error occur when you start the simulation?


I had a similar issue like this once and it was because I incorrectly specified the compiler directives in my UDF.

Hi, thanks for your consideration.

I used DPM and UDF model in the simulation. There is inlet-velocity boundary conditions in which *profile* method was used.

There was no errors when VOF and profile were used, and no errors when VOF and DPM were used. Errors Only come out when VOF, DPM and profile were combined.No UDF.

So I am thinking if there are some conflict between VOF, DPM and profile.But I can not find any useful info..
The errors are shown as attanchment:


All times are GMT -4. The time now is 06:16.