CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   exporting refined mesh to Fluent (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/126554-exporting-refined-mesh-fluent.html)

M_Tidswell November 20, 2013 11:40

exporting refined mesh to Fluent
 
2 Attachment(s)
Dear All

I have been developing a refined mesh in order to gain a better element balance across a combustion can. I read on another thread that Fluent should accept 2-1 refinement but I keep getting the error below, I'm sure I'm just missing something as I'm getting a lot of multiple edge warnings as well. Do I need to put a surface between the two different structure and merge them?

Error:

Building...
mesh
Note: Separating wall zone 21 into zones 21 and 2.
combustor.1 -> combustor.1 (21) and combustor.1:002 (2)
Cell Centroid is xc -6.852202 yc 3.493433 zc -19.336147
WARNING: no face with given nodes. Thread 17, cell 638312

Clearing partially read grid.

Error: Build Grid: Aborted due to critical error.
Error Object: #f

The mesh exports from ICEM ok and there are no issues with the unrefined mesh so it just something up with that step. Have attached a couple of pics so hopefully the above makes sense

M_Tidswell November 20, 2013 13:09

Please accept my apologies
 
Dear All

This was a mixture of user error and a gremlin which disappeared after resetting everything. Should have probably tried that first!

I am suitably embarrassed!

Still to see what the results are like but fluent is much happier now!

M_Tidswell November 20, 2013 16:59

This clearly hasn't worked
 
1 Attachment(s)
Umm I ran the aforementioned mesh in fluent (eventually) and the fluid does not seem to be transiting across the boundary between the refined mesh and the non-refined mesh. Any thoughts on how this might be addressed?

The flow should diverge but it is retained within the centre indicating the existence of some kind of wall, please see pic

Many thanks

Mark

stuart23 November 21, 2013 08:48

Hi Mark,

Make sure you don't have a surface between the mesh parts. In ICEM, turn on all your shells and then turn off the outside wall part. Your domain should be empty. If it is empty but this is still happening, run a mesh check with "uncovered faces" enabled.

Also, you will get more help with this if you posted it in the ICEM forum. Not sure if you can move posts though.

Stu


All times are GMT -4. The time now is 10:22.