CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Error when reading data file.

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   April 19, 2014, 15:24
Default Error when reading data file.
  #1
New Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
Rep Power: 3
WJXu is on a distinguished road
hi, all.

When I am using fluent to read data file, a warning shows up as:

Skipping data sub-section 200 for thread 10022. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 17. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20030. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20031. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 18. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 19. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20. Wrong size (6 != 1)

Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Parallel variables...
Done.

does anyone have similar question? Any help and advice are highly appreciated.
WJXu is offline   Reply With Quote

Old   April 19, 2014, 16:00
Default export data file to tecplot with extension
  #2
New Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
Rep Power: 3
WJXu is on a distinguished road
I want to export the data file from fluent to tecplot with specified file extension, since I found that the file extension could be .dat / .plt based on different machine. Is there anyway I could set this myself?
WJXu is offline   Reply With Quote

Old   April 21, 2014, 09:58
Default
  #3
Senior Member
 
shoeb khan
Join Date: Nov 2011
Posts: 179
Rep Power: 5
shk12345 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by WJXu View Post
hi, all.

When I am using fluent to read data file, a warning shows up as:

Skipping data sub-section 200 for thread 10022. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 17. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20030. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20031. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 18. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 19. Wrong size (6 != 1)
Skipping data sub-section 200 for thread 20. Wrong size (6 != 1)

Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Warning: read_eqn_residual_section: Incorrect size (1 != 5)
Parallel variables...
Done.

does anyone have similar question? Any help and advice are highly appreciated.
You may be using a different case file and a different data file.
Such problem has occurred to be in such a case.

regards
shk
shk12345 is offline   Reply With Quote

Old   April 25, 2014, 18:12
Default Tecplot file type note
  #4
Senior Member
 
Scott Rumage
Join Date: May 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 120
Rep Power: 8
scott_rumage is on a distinguished road
A Tecplot file with a .dat extension is in a Tecplot ASCII (or text) format, while a Tecplot file with a .plt extension is in a Tecplot binary format.
Of course, one can directly read Fluent’s default ouput (.cas & .dat files) with Tecplot’s Fluent data loader.
scott_rumage is offline   Reply With Quote

Old   April 25, 2014, 18:16
Default
  #5
New Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 18
Rep Power: 3
WJXu is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by shk12345 View Post
You may be using a different case file and a different data file.
Such problem has occurred to be in such a case.

regards
shk
Thanks for your reply. But this is not the reason, I am sure I am reading the correct cas and dat files. When I read the same files on the supercomputer, everything is fine. When I read them on another machine, something described happened.


Forget to mention, I am simulating the reacting flow. So I first obtain a non-reactive flow, then add chemical reactions. Do you think this may lead to the problem???
WJXu is offline   Reply With Quote

Old   March 2, 2015, 05:42
Default
  #6
New Member
 
godspeedwzw
Join Date: Mar 2011
Posts: 8
Rep Power: 6
just like wind is on a distinguished road
i got the same problem, have you solved it? thanks
just like wind is offline   Reply With Quote

Old   April 10, 2015, 03:36
Default
  #7
New Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 13
Rep Power: 2
lisa_china is on a distinguished road
hi, have solved it? I have the same problem when ran my case on the cluster.
lisa_china is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Swak4FOAM 0.2.3 / OF2.2.x installation error FerdiFuchs OpenFOAM Installation 27 April 16, 2014 15:14
centOS 5.6 : paraFoam not working yossi OpenFOAM Installation 2 October 9, 2013 01:41
Annoying issue of automatic "Rescale to Data Range " with paraFoam/paraview 3.12 keepfit OpenFOAM Paraview & paraFoam 60 September 18, 2013 03:23
mesh airfoil NACA0012 anand_30 OpenFOAM Meshing & Mesh Conversion 12 December 12, 2011 05:16
Version 15 on Mac OS X gschaider OpenFOAM Installation 120 December 2, 2009 11:23


All times are GMT -4. The time now is 20:54.