CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Error using Fluent 15 and GPU card

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 1, 2014, 23:03
Unhappy Error using Fluent 15 and GPU card
  #1
New Member
 
Dave Christopher
Join Date: Dec 2009
Posts: 23
Rep Power: 7
David Christopher is on a distinguished road
We just tried running Fluent 15 on a GPU card, but received an error as soon as Fluent started to calculate after properly loading. The error message was:

AMG on GPGPU
NVAMG version 4
Built on Aug 21 2013, 13:02:58
NVAMG ERROR: file ..\..\src\amg_gpu.c line 863
NVAMG ERROR: CUDA kernel launch error
MPI Application rank 0 exited before MPI_Finalize() with status 1
The fl process could not be started.

We mounted a SSD disk and installed windows server 2008 R2 (x64) and Ansys 15. We set up the case with the parallel algorithm (2 cores and 1 gpu), the error occurred after 1 iteration.
The computer has a GPU card and an integrated graphics card.

Any suggestions? Thanks.
David Christopher is offline   Reply With Quote

Old   June 26, 2014, 18:35
Default
  #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Town, SA
Posts: 150
Rep Power: 8
Jonathan is on a distinguished road
Hi David,

what was your case setup?

i have some (minimal experience) with R15.0 on GPU's but i couldn't find anyone to trouble shoot with. actually my case is now with Nvidia via Ansys.

I know there is definitely a bug with solving energy while you are solving on GPU's. If you haven't solved this issue, let me know and i can point to my previous threads.

cheers
Jonathan

Quote:
Originally Posted by David Christopher View Post
We just tried running Fluent 15 on a GPU card, but received an error as soon as Fluent started to calculate after properly loading. The error message was:

AMG on GPGPU
NVAMG version 4
Built on Aug 21 2013, 13:02:58
NVAMG ERROR: file ..\..\src\amg_gpu.c line 863
NVAMG ERROR: CUDA kernel launch error
MPI Application rank 0 exited before MPI_Finalize() with status 1
The fl process could not be started.

We mounted a SSD disk and installed windows server 2008 R2 (x64) and Ansys 15. We set up the case with the parallel algorithm (2 cores and 1 gpu), the error occurred after 1 iteration.
The computer has a GPU card and an integrated graphics card.

Any suggestions? Thanks.
Jonathan is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
error, fluent 15, gpu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 00:04.