CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   Running Error in Gambit (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/28052-running-error-gambit.html)

Xubin November 28, 2000 17:17

Running Error in Gambit
 
Hi,

Today when I was going to run Gambit1.2, there are somthing suddenly wrong with it. Actually, The license sever and Fluent5.3 work well. I re-install the Gambit and X-serve, it still doesnot work. Below is the information shown in my windowNT. My project is close to deadline. I really appreciate it if you can help me with it. Thanks a lot

****************************************** License for gambit expires 10-feb-2001.

Using X_DEVICE_DRIVER with standard visual.

Received exception: SIGSEGV (segmentation violation)

Please send the GAMBIT.197/jou and GAMBIT.197/trn files to your local Fluent office or distributor. Also send a message including any relevant errors or warnings you see above in this window. You may wish to delete the temporary directory GAMBIT.197 after sending the above files. ERR[6104] Please send the GAMBIT.197/jou and GAMBIT.197/trn files to your local

Fluent office or distributor. Also send a message including any relevant errors or warnings you see above in this window.

abnormal program termination

Torsten Stengel November 30, 2000 12:25

Re: Running Error in Gambit
 

Torsten Stengel November 30, 2000 13:16

Re: Running Error in Gambit
 
Sorry for the first empty response...

This type of error may be produced by a lot of possible reasons. Of course it is best to contact the Fluent user support.

But first read this:

When I had updated GAMBIT from version 1.1 to 1.2, I received the same error message 'Received exception: SIGSEGV (segmentation violation)'.

After some trials I detected, that the Gambit.ini of version 1.1 was not compatible with that of 1.2. So I deleted the Gambit.ini-file and let Gambit 1.2 reinstall the file automatically.

I hope to help you.

Good Luck!

Harry December 5, 2000 13:52

Re: Running Error in Gambit
 
It's a simple problem. usually it happen when GAMBIT accidently close (abnormal termination), for example when there's wrong operation (split operation often cause it).

You don't need to re-instal your GAMBIT. Just find an lok file ( *.lok) in your working directory. Delete that. And delete gambitxxx folder (xxx mean a numeric) in your working directory too.

Then ABRACADABRA............


All times are GMT -4. The time now is 02:36.