CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Running Error in Gambit

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 28, 2000, 16:17
Default Running Error in Gambit
  #1
Xubin
Guest
 
Posts: n/a
Hi,

Today when I was going to run Gambit1.2, there are somthing suddenly wrong with it. Actually, The license sever and Fluent5.3 work well. I re-install the Gambit and X-serve, it still doesnot work. Below is the information shown in my windowNT. My project is close to deadline. I really appreciate it if you can help me with it. Thanks a lot

****************************************** License for gambit expires 10-feb-2001.

Using X_DEVICE_DRIVER with standard visual.

Received exception: SIGSEGV (segmentation violation)

Please send the GAMBIT.197/jou and GAMBIT.197/trn files to your local Fluent office or distributor. Also send a message including any relevant errors or warnings you see above in this window. You may wish to delete the temporary directory GAMBIT.197 after sending the above files. ERR[6104] Please send the GAMBIT.197/jou and GAMBIT.197/trn files to your local

Fluent office or distributor. Also send a message including any relevant errors or warnings you see above in this window.

abnormal program termination
  Reply With Quote

Old   November 30, 2000, 11:25
Default Re: Running Error in Gambit
  #2
Torsten Stengel
Guest
 
Posts: n/a
  Reply With Quote

Old   November 30, 2000, 12:16
Default Re: Running Error in Gambit
  #3
Torsten Stengel
Guest
 
Posts: n/a
Sorry for the first empty response...

This type of error may be produced by a lot of possible reasons. Of course it is best to contact the Fluent user support.

But first read this:

When I had updated GAMBIT from version 1.1 to 1.2, I received the same error message 'Received exception: SIGSEGV (segmentation violation)'.

After some trials I detected, that the Gambit.ini of version 1.1 was not compatible with that of 1.2. So I deleted the Gambit.ini-file and let Gambit 1.2 reinstall the file automatically.

I hope to help you.

Good Luck!
  Reply With Quote

Old   December 5, 2000, 12:52
Default Re: Running Error in Gambit
  #4
Harry
Guest
 
Posts: n/a
It's a simple problem. usually it happen when GAMBIT accidently close (abnormal termination), for example when there's wrong operation (split operation often cause it).

You don't need to re-instal your GAMBIT. Just find an lok file ( *.lok) in your working directory. Delete that. And delete gambitxxx folder (xxx mean a numeric) in your working directory too.

Then ABRACADABRA............
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[GAMBIT] Canīt start GAMBIT zalho ANSYS Meshing & Geometry 17 August 28, 2013 09:45
[GAMBIT] Close Gambit L3munoz ANSYS Meshing & Geometry 0 September 18, 2010 06:39
Gambit 2.3.16, Xming or Exceed...HELP! bambam3417 FLUENT 10 May 7, 2010 12:39
Statically Compiling OpenFOAM Issues herzfeldd OpenFOAM Installation 21 January 6, 2009 09:38
Gambit batch - kill "Startup" box how? Chris Bailey FLUENT 2 February 23, 2005 09:05


All times are GMT -4. The time now is 23:46.