CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Fluent Graphics Display error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   December 2, 2002, 12:34
Default Fluent Graphics Display error
  #1
John
Guest
 
Posts: n/a
Im getting the following errors when trying to display the solution or even grid of what i meshed in Gambit:

Error: FLUENT received a fatal signal (SEGMENTATION VIOLATION). Error Object: ()

and/or

Error message from graphics function Compute_Text_Extent: There was an unexpected Hoops internal error - Update requested with update in progress!

Im running Fluent 6.0, windows NT, with a 16MB 3dfx Voodoo3 card and have sufficient ram on the computer. Not sure whats wrong. Anyone else had this happen? Or know of a solution?

  Reply With Quote

Old   December 2, 2002, 20:12
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #2
CFD MAN
Guest
 
Posts: n/a
I guesss you can overcome this as follows:

before displaying anything in Fluent. run fluent> read case and data file (or only case/msh)>solve>monitor>residuals >> in the right upper corner, the window number should be positive (sometimes its -1 by default) or zero. So change it and display anythig u like.

CFD MAN
  Reply With Quote

Old   December 4, 2002, 13:13
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #3
John
Guest
 
Posts: n/a
Tried your solution without any success. Still getting same errors as before. Even tried reinstalling fluent. Very frustrating! Do you think getting a new video card would be a viable solution?
  Reply With Quote

Old   December 4, 2002, 14:11
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #4
Erwin
Guest
 
Posts: n/a
Nonono, your system is fine, something in your case or data file is corrupt. This could be anything from the color map to something inside your grid. Try reading just the case file and see if you can display the grid. If not, try reading the .msh file and see if that one is OK. If not try re-exporting from Gambit. Etc etc.
  Reply With Quote

Old   December 4, 2002, 16:24
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #5
Anders
Guest
 
Posts: n/a
Hi, I have experienced a similar problem, but when running on Linux. I have not completely solved the problem yet, but it helped much to start fluent with a supplementary driver flag, in my case opengl

fluent -driver opengl

but depending on your system you could also try x11

I'm not sure if this cure is relevant in Windows environment, though - I never used anything but Linux/Unix.
  Reply With Quote

Old   December 8, 2002, 11:28
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #6
J.W.Ryu
Guest
 
Posts: n/a
I have same trouble with Fluent 6.0. Same cas/dat files at Flunt 5.5 or 5.6 does no show any trouble, when I pick a specific point to see solved value. Only 6.0 showed following error when I picked contour line to see the value Error: FLUENT received a fatal signal (SEGMENTATION VIOLATION). Error Object: ()

Intereting point is tha this error was not displayed with simple model.

I issued this as Fluent bug. But, nobody corrected this yet.

I hope this will be solved from Fluent 6.1.

Thanks,

J.W.Ryu
  Reply With Quote

Old   December 8, 2002, 13:51
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #7
John
Guest
 
Posts: n/a
what are your comp specs? And video card? Because an associate of mine is running FLuent 6.0 without any similar problems and the major difference b/w comp is the video card.
  Reply With Quote

Old   December 8, 2002, 20:52
Default Re: Fluent Graphics Display error
  #8
J.W.Ryu
Guest
 
Posts: n/a
Hi, Hardware that I am using is Compaq SP750 (Duel Xeon 1Ghz, 2.5GB memory, Elsa Gloria II, and Dual 18GB SCSI Harddriver. Of course, Windows 2000 profession is OS.

With simple model, I could not see any trouble. But, with little bit complicate model, I am suffering from error message. So, Solving with Fluent V6.0.20, and then reopen CAS/DAT with Fluent 5.5 or 5.6. This gives me value of contour line when I click mouse on contour image.

Thanks,

J.W.Ryu
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compile problem ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 October 12, 2012 09:31
Installation OF1.5-dev ttdtud OpenFOAM Installation 46 May 5, 2009 02:32
OpenFOAM on MinGW crosscompiler hosted on Linux allenzhao OpenFOAM Installation 127 January 30, 2009 20:08
Installation of Netgen in SuSE Linux 92 edvardsenpriv Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 23 January 16, 2009 07:12
Problem with compile the setParabolicInlet ivanyao OpenFOAM Running, Solving & CFD 6 September 5, 2008 20:50


All times are GMT -4. The time now is 19:33.