CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   April 23, 2003, 09:32
Default Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver
  #1
Jonas Larsson
Guest
 
Posts: n/a
I'm having some trouble running gambit on a brand new PC running RedHat 7.3 with a recent nvidia driver (4191). The window only displays about 1/3 of all objects. If I start gambit with "-dev X11" things work but then it is very slow due to the lack of any hardware accelaration. Any clues to what might fix this aside from downgrading the nvidia driver? (it works on another machine with a 2* series nvidia driver).
  Reply With Quote

Old   April 23, 2003, 09:58
Default Re: Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver
  #2
Lanre
Guest
 
Posts: n/a
This is an issue Fluent has yet to address. I have had an ongoing problem running GAMBIT 2/2.0.4 on Red Hat 7.1 with NVIDIA Quadro 2 and GE-Force 2. Cannot run the graphics accelerators...only X11!
  Reply With Quote

Old   April 23, 2003, 10:05
Default Re: Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver
  #3
Jonas Larsson
Guest
 
Posts: n/a
Gambit works on our RedHat 7.2 machines with older nvidia drivers (2* series). These machines have Quadro 2 cards. Hence, you might want to try an older nvidia driver. The machines we have problem with are brand new and have Quadro 4 cards and more recent 4* series nvidi drivers.
  Reply With Quote

Old   April 25, 2003, 12:38
Default Re: Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver
  #4
Lanre
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the tip. I installed the nvidia 2* series libs/drivers. Gambit runs with opengl now. Perhaps nvidia drivers need to updated in your case. I am getting new machines with quadro 4 cards and may contact you later on to see how your issue is resolved.
  Reply With Quote

Old   May 6, 2003, 10:46
Default Re: Gambit on RedHat 7.3 with recent nvidia driver
  #5
Jonas Larsson
Guest
 
Posts: n/a
We seem to have solved the problems. With the most recent nvidia driver (4363) gambit works in open gl mode. We had the problems with the 4191 driver.

We just got it up and working so I haven't really tested it that much yet but the previous problems with missing objects has dissapeared.
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gambit 2.3.16, Xming or Exceed...HELP! bambam3417 FLUENT 10 May 7, 2010 12:39
CFX5 on Redhat Linux 7.3 Ogbeni CFX 3 February 5, 2004 07:15
Fluent26 / Gambit 2 on Suse 7.3 christof FLUENT 2 March 14, 2002 02:44


All times are GMT -4. The time now is 09:07.