CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   error in creating animation (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/32851-error-creating-animation.html)

hadi January 14, 2004 19:57

error in creating animation
 
Hello dear users I am simulating the multiphase flow with Fluent.

When i attempted to write MPEG file from my animation frame(was created before), I received the following message: Error: FLUENT received a fatal signal (SEGMENTATION VIOLATION). And mpeg file not creadted. How do I do? thanks

mateus January 16, 2004 05:34

Re: error in creating animation
 
Hi!

Did you save animation frame on the same computer as you try to make a mpeg? I've had problems sometimes when i didn't do everithing on the samed computer. You can also try to make jpgs and then make a moviee from them with some other program...you'll probabilly get better resolution too.

regards

MATEUS

hadi January 16, 2004 17:00

Re: error in creating animation
 
Hello Mateus and Thanks for reply

But when I attempt to create mpeg in several computers , that warning reported and all works performed in same computer. below notification is interested.

1- When i delete sequences in PLAYBACK panel to define new animation(in my computer i prevented to create new animation after each running and delete sequences lets me to overwrite on old hmf files) that report(Error: FLUENT received a fatal signal (SEGMENTATION VIOLATION).) printed.

2- when i create new animation for first time in begining Fluent, below warning reported:(frame files created and then deleted but no mpeg file built) 'mpeg_encode' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Removing frame files ... done.

with many thanks for advance. Hadi

Robert Hart January 19, 2004 06:16

Re: error in creating animation
 
Fluent uses an external program called mpeg_encode.exe to create the mpeg file. Maybe this program is missing, or fluent can't find it.

On my comp, it is in: c:\fluent.inc\ntbin\ntx86\mpeg_encode.exe

and the directory c:\fluent.inc\ntbin\ntx86\ is included in the PATH environment variable. (see the system control panel on WinNT)

Rob

Allan Walsh January 19, 2004 14:17

Re: error in creating animation
 
Don't know if it helps you, but for me to make mpeg's I have to use a small window for Fluent graphics. If I had the Fluent graphic window in full screen, then the mpeg creator would crash - I don't remember the specific error message.

hadi January 19, 2004 19:11

Re: error in creating animation
 
Hello Mr Robert I understand where mpeg_encode was found. It is in CD Fluent package and by installation of Fluent, it copied to that URL(\\nyx86) you said. Hence by installation Fluent again, this file replaced on older and repaired and that error repaired too.(by your help i understand this) thank alot again and Excuse me for disturbing you by previous Email. Bye

hadi January 19, 2004 19:13

Re: error in creating animation
 
Hello Mr Robert

I understand where mpeg_encode was found. It is in CD Fluent package and by installation of Fluent, it copied to that URL(\\nyx86) that you said. Hence by installation Fluent again, this file replaced on older and repaired and that error repaired too.(by your help i understand this) thank alot again and Excuse me for disturbing you by previous Email.

Hadi


All times are GMT -4. The time now is 00:32.