CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   floating point error: divide by zero (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/35613-floating-point-error-divide-zero.html)

John Peterandrews February 1, 2005 15:02

floating point error: divide by zero
 
Hi all, I receive back a "floating point error: divide by zero" when launching a graphical visualization of any kind of graphical data with Fluent. I'm running a 6.0 Fluent on a Intel centrino mounting an ATI mobility 9700. Any suggestion? Thanks guys. John Peterandrews

Andrea February 7, 2005 08:27

Re: floating point error: divide by zero
 
Try to change OpenGl options on your 3D graphic card (from your desktop "advenced options"). You should turn it to "quality". I had the same problem and now I fixed it!

gabriele February 16, 2005 13:18

floating point error: divide by zero
 
Hi I receive a "floating point error: divide by zero" when launching a graphical visualization of any kind of graphical data with Fluent. I'm running a 6.0 Fluent on a pentium 4 mounting an ATI mobility Radeon 9700 I tried to change openGL options but I have the problem yet.How can I do?

Andrew February 18, 2005 20:46

Re: floating point error: divide by zero
 
Try this...

Type in the following command line when launching Fluent.... (go to start, then run, then type this)

fluent -driver msw

I had a similar problem...

Hope this helps...

Andrew

gabriele February 21, 2005 13:29

Re: floating point error: divide by zero
 
Hi I receive a "floating point error: divide by zero" when launching a graphical visualization of any kind of graphical data with Fluent. I'm running a 6.1 Fluent on a pentium 4 mounting an ATI mobility Radeon 9700 I tried to change openGL options but I have the problem yet.Besides,I launched Fluent and I tried with command line "fluent-driver msw" I had invalid command.How can I do?


Giacomo March 8, 2005 04:09

Re: floating point error: divide by zero
 
Hi! I had the same problem: try to download the latest Catalyst version on the ATI web site. Bye G

anishtain4 July 6, 2009 17:01

hi
first try another simulation to see if its from the problem or your computer. try same simulation on another computer, a friend say, and see if it persists or no?

sheikh nasir February 8, 2012 01:48

Floating mesh
 
Hello
i am having floating error : invalid code problem in my thesis. I am working on train passing through tunnel. Can any body help me. My email is sheikhnasir39@gmail.com

vedant August 2, 2016 10:50

change under
 
I faced the same problem but changing the under-relaxation factors solved it.


All times are GMT -4. The time now is 16:55.