CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Tecplot with Fluent

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 11, 2006, 05:40
Default Tecplot with Fluent
  #1
Rafael
Guest
 
Posts: n/a
I am exporting fluent data (v6.2.16) to tecplot(v.10) and when i want to open the data in tecplot it gives me the message below (but not in all the files): Err: Err: Bad or missing FE Cell Indices for cell 160 Error occurred on line 396 near position marked with "@" below: 216 215 215 @

That is the last line of the file!!! So i open the file and i compare it with those files wich donīt give me anyproblem are exactly the same structure,...

Can anybody help me? Thanks
  Reply With Quote

Old   July 11, 2006, 06:58
Default Re: Tecplot with Fluent
  #2
Igor
Guest
 
Posts: n/a
Have you tried importing directly ".cas" and ".dat" into Tecplot using (Fluent Data Loader)?

Igor
  Reply With Quote

Old   July 11, 2006, 16:37
Default Re: Tecplot with Fluent
  #3
Rafael
Guest
 
Posts: n/a
no, i am pretty new here... how can i do that?
  Reply With Quote

Old   July 12, 2006, 09:53
Default Re: Tecplot with Fluent
  #4
Rafa
Guest
 
Posts: n/a
I did it, but now i can not make the contours of the tangential velocity, i think that i have a new variable f(Velocity_x_,Velocity_y_) but i donīt know how to relate it. Thank you, Rafael
  Reply With Quote

Old   July 15, 2006, 07:26
Default Re: Tecplot with Fluent
  #5
sam
Guest
 
Posts: n/a
in fluent data loader we can just have option for few varaibles and original surface.

i am also facing same problem for fluent 6.2 and techplot, i guess tht it is bug in fluent 6.2.

  Reply With Quote

Old   July 16, 2006, 16:32
Default Re: Tecplot with Fluent
  #6
Luca Cavagna
Guest
 
Posts: n/a
yes I confirm it is a bug. Luca
  Reply With Quote

Old   July 20, 2006, 04:28
Default Re: Tecplot with Fluent
  #7
qianzd
Guest
 
Posts: n/a
just change the type of element to "triangle",and it will work
  Reply With Quote

Old   June 27, 2009, 10:26
Default
  #8
New Member
 
Dhiraj K. Mahajan
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
Dhiraj K. Mahajan is on a distinguished road
Hi,
The below solution may not hold only to fluent based Tecplot file generation but in general for TECPLOT DATA files.

In my Data file, I saw that this error is coming when I was not allocating the proper format to variable values.
e.g.
I was first using %15.5f for printing nodal variable values in TECPLOT DATA file, I realized that my data is not limited to 15 spaces but more. So their was no single empty column between different variables values of same node.
I then changed the format to %20.5f and got empty column between different variables value for same node throughout the data file.
this way the above error stopped coming!!

hope it will help someone.
cheers,
dhiraj
Dhiraj K. Mahajan is offline   Reply With Quote

Old   June 27, 2009, 11:58
Default
  #9
New Member
 
Anubhav Sinha
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
Anubhav is on a distinguished road
qianzd is right.
You have to change the elements type to triangles in techplot.
It will not effect your final result or any variable, but after changing in triangles (click on option triangularization) you will be able to see the plots.
Its strange but it works, or may be you are having some other problems which others are trying to suggest, jut check what is your real problem and try these sols. Best of luck

- Anubhav
Anubhav is offline   Reply With Quote

Old   June 27, 2009, 13:51
Default
  #10
New Member
 
Dhiraj K. Mahajan
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
Dhiraj K. Mahajan is on a distinguished road
Hi,

I should have mentioned my problem earlier.
I have a mesh with tetrahedron elements ( some thing that I get in atomistic simulations), while plotting the data in tecplot I see this error coming and google gave me the link to this discussion.

The solution mentioned in the forum before my reply does not hold for me but by thoroughly investigating my data file I found the solution to my problem as mentioned in my above reply.

let me know for any further query.

cheers,
dhiraj
Dhiraj K. Mahajan is offline   Reply With Quote

Old   July 23, 2010, 12:33
Default same problem
  #11
Member
 
Jagmohan Meena
Join Date: May 2009
Posts: 30
Rep Power: 8
jmmeena is on a distinguished road
Hi, i am having the same problem..and as you said Mr. Mahajan, I looked into the format and it is okay. Tecplot is showing error on the last line of file. help required.

Thanx
Jagmohan Meena
jmmeena is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to read fluent Cl and Cd data in tecplot lalit kumar FLUENT 0 August 29, 2010 07:47
few quesions on ANSYS ICEMCFD and FLUENT Prakash.Paudel ANSYS 0 August 12, 2010 12:07
Reading Additional Data Quantities from Fluent into Tecplot fremder Tecplot 6 July 12, 2010 09:47
postprocessing Fluent Tecplot unknown FLUENT 0 October 11, 2009 06:34
Fidap to Fluent Ravi FLUENT 3 July 10, 2008 13:31


All times are GMT -4. The time now is 03:37.