CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   Initialization Problem...Please Help!!! (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/41868-initialization-problem-please-help.html)

Ryan July 27, 2006 11:12

Initialization Problem...Please Help!!!
 
Hey all, I'm trying to model diffusion throught two zones with different properties. One problem Im having is initializing the concentrations differently for the different zones. I dont understand how the DEFINE_INIT macro works. How do I set up the loops over zones and cells to isolate each species?? Is this how the main logic of this macro works? PLEEASE HELP!!! Cheers

cadaei July 27, 2006 13:23

Re: Initialization Problem...Please Help!!!
 
have you tried using solve->initilise->patch

Ryan July 28, 2006 10:22

Re: Initialization Problem...Please Help!!!
 
I think that will work. Thanks for the advice!

Ryan July 28, 2006 11:17

Re: Initialization Problem...Please Help!!!
 
OK I have gotten to the patch part, but now Fluent won't allow me to define the concentrations differently for my 2 zones. Once I "patch" a value in one zone, it automatically does it for the other zone. Do you know how to fix this? Cheers

cadaei July 28, 2006 19:13

Re: Initialization Problem...Please Help!!!
 
I'm not sure how its patching zones that you are not selecting. Try initilising the two concentrations to zero over the whole domain and then patch them to values in zones.

you can also setup user defined patching zones called registers using the adapt->region panel


All times are GMT -4. The time now is 09:01.