CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

FLUENT 64-bit on 64-bit System

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 9, 2009, 13:29
Unhappy FLUENT 64-bit on 64-bit System
  #1
New Member
 
fluentfreak
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
fluentfreak is on a distinguished road
I am experiencing strange things using my upgraded 64-bit Fluent version. I had it installed on a linux machine; but moved it to a win64 machine to make sure it's not the OS fault. But the problem is still there.......now the problem:

3D Turbulent external flow (modeled as if it was in wind tunnel), 2.5 million grid cells, turb model:any, ran on parallel mode to use all 4-cores of the AMD QUAD CORE Processor

BUG: I get errors from AMG solver; the same thing used to run perfect on 32bit machine (parallel Quad Core). It also works well on my 64bit machine when I run as Single processor.

HAS ANYONE EXPERIENCED THE SAME THING?
ANY COMMENTS?

Thanks!!
fluentfreak is offline   Reply With Quote

Old   November 18, 2009, 06:03
Default Amg
  #2
Senior Member
 
Shamoon Jamshed
Join Date: Apr 2009
Location: Karachi
Posts: 114
Rep Power: 8
Shamoon Jamshed is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Shamoon Jamshed
AMG solver is not the error of an operating system, you may have diveregence some wheare, try to see if your Boundary constiitons are correct.
Shamoon Jamshed is offline   Reply With Quote

Old   November 23, 2009, 05:45
Default
  #3
New Member
 
fluentfreak
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
fluentfreak is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Shamoon Jamshed View Post
AMG solver is not the error of an operating system, you may have diveregence some wheare, try to see if your Boundary constiitons are correct.
Thanks for your reply.

I have the same model on a windows machine....everything is the same...all the settings.....the model...grid....

but the one on linux gives me this error message after about 1000timesteps.

I think that's the installation.....but how can I fix it?
fluentfreak is offline   Reply With Quote

Old   September 7, 2010, 13:28
Default
  #4
Senior Member
 
Shamoon Jamshed
Join Date: Apr 2009
Location: Karachi
Posts: 114
Rep Power: 8
Shamoon Jamshed is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Shamoon Jamshed
Try to reduce under relaxation factor
If it doesnt work then try to run first order with only flow equations solved, then also solve the energy equation and after some stable residuals start second order.
IT should nt be a problem in density based solver. If yes start with a lower courant number.
Shamoon Jamshed is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
64bit, amg, fluent, win64

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CFX11 + Fortran compiler ? Mohan CFX 20 March 30, 2011 18:56
UDF problem with 64 bit operating system? phillerup Main CFD Forum 0 July 23, 2009 13:00
why does not udf source file wor on 64 bit system? Jason K FLUENT 2 January 4, 2009 17:11
fluent 32 bit maximum RAM Mike FLUENT 2 August 19, 2006 09:45
help install fluent in RedHat system arwang FLUENT 8 July 13, 2004 10:07


All times are GMT -4. The time now is 20:26.