CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > FLUENT

Gambit Running Error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 13, 2009, 14:38
Exclamation Gambit Running Error
  #1
New Member
 
Sanket Ghatnekar
Join Date: Nov 2009
Posts: 17
Rep Power: 7
oxidising agent is on a distinguished road
Hello everyone,
Please help me resolving the problem below.

I have installed a student copy of Gambit v2.3.16 and Hummingbird Exceed 9.0.(Typical Installation)
During starting Gambit, after giving path to working directory, I'm getting this error:

"Locating Exceed installation ...
Launching Exceed 9 ...
Starting C:\Fluent.Inc\gambit2.3.16\ntx86\gambit.exe -device open -id default_id3072 -new ...
Gambit build SP2006032921.
Unable to open display"


My workstation has good Configuration 1.86GHz C2Duo, 2GB DDR2, 512MB Graphics Accelerator.

I dont understand what and where exactly the problem is.? What should I do.? (I have reinstalled using complete and typical installation options, the same, thrice.And the problem still persists.)

Please help.

Thanking you,
Sincere Regards,
oxidising agent is offline   Reply With Quote

Old   November 16, 2009, 00:53
Default Gambit Error Resolved Successfully
  #2
New Member
 
Sanket Ghatnekar
Join Date: Nov 2009
Posts: 17
Rep Power: 7
oxidising agent is on a distinguished road
Dear All,

If anyone has problems in running gambit, please try this procedure.
I had the problem mentioned in 1st post. But no one seemed to help me out. So I worked it out myself and dont want anyone to stuck for this. It easily worked for me as per this procedure.

(1) Start > Hummingbird Connectivity > Exceed > Exceed (Appln will open and u will see Exceed on task bar)

(2) R-click (Exceed on task bar) > Tools > Session Startup > New (Untitled X-session window will open)

(3) Click Directory.. > Select the folder where you have installed Gambit(generally the folder is Fluent.Inc) > Select gambit2.3.16 > OK

(4) Click New Program > Select Windows App > OK (Untitled Wstart window will open)

(5) Click Browse > Select Gambit ".exe" file > Select Run : Normal Mode > Run! (this will launch gambit application successfully)

(6) Set the working directory in the application > Run
(Gambit is launched / runs successful)

Njoy Gambit.

Regards,
Oxidising Agent (sanketssg@gmail.com)
oxidising agent is offline   Reply With Quote

Old   November 18, 2009, 07:10
Red face
  #3
New Member
 
LinZhou
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
xkdzl is on a distinguished road
Oh! I have the same problems to you, sorry I can't help you,gaga^_^!!
xkdzl is offline   Reply With Quote

Old   November 20, 2009, 09:56
Default @ Lin
  #4
New Member
 
Sanket Ghatnekar
Join Date: Nov 2009
Posts: 17
Rep Power: 7
oxidising agent is on a distinguished road
Hey,

No problem,

I have solved this problem successfully. If you have similar problem post it, try the above procedure.

Cheers,
OA
oxidising agent is offline   Reply With Quote

Old   January 24, 2010, 12:13
Post Gambit slow
  #5
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 46
Rep Power: 8
mmahdinia is on a distinguished road
Hi,

I have Exceed 13.0 on my 64 bit win7. I installed Gambit but it works so slowly (I can say that my hardware is strong enough). The output of the launch screen is:

Warning: locale not supported by Xlib, locale set to C
VisualID: 45
class: 4
depth: 24
bits_per_rbg: 8
map_entries: 256
Using OPENGL_DEVICE_DRIVER with no standard visual.

Does anybody know how I can solve this?

Yours sincerely,
Maani
mmahdinia is offline   Reply With Quote

Old   February 7, 2010, 15:36
Default Problems with Exceed and Gambit
  #6
New Member
 
dealove
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
dealove is on a distinguished road
I tried to install hummingbird (which has Exceed 2007) on my Windows 7 (32 bit) machine. Thought it says everything is stalled properly, when I start the Exceed, it says explorer has to restart.

then I tried opening the Gambit directly and it says Xserver for Windows 2000/XP/2003 has stopped working. Do you have any suggestions?
dealove is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2010, 04:05
Default
  #7
Senior Member
 
Philipov's Avatar
 
Svetlin Philipov
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
Posts: 176
Rep Power: 8
Philipov is on a distinguished road
Win XP+ Gambit2.4.6 + Hummingbird Connectivity 2006 + Exceed 3D .... this is may be the best combination! It works! And to all users... Fluent is a CFD code, It uses RAM and CPU more then Word or Excel.... Why do you think you can use resource consuming operating system for CFD?!?!?!
Think about the computational machines... I do not think they are anxious to use the LAST ex-centric operating system!!!
Philipov is offline   Reply With Quote

Old   February 8, 2010, 10:28
Default Works now
  #8
New Member
 
dealove
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
dealove is on a distinguished road
It works pretty good now. I believe there was a problem with the xserver. I installed another xserver after a quick search from google and everything is working pretty awesome. I believe it is the incompatibility between the Win 7 and Hummingbird that caused the problem.

As to Philipov's comment: Thank you for the reply. However, I believe both Windows and Linux have their positives and negatives (I do use both of them).
dealove is offline   Reply With Quote

Old   February 9, 2010, 03:10
Default
  #9
Senior Member
 
Philipov's Avatar
 
Svetlin Philipov
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
Posts: 176
Rep Power: 8
Philipov is on a distinguished road
It is good to know that there is a solution in case other people have the same problem.... it will be better to post the solution of the problem, so it will be possible to be found later....
Philipov is offline   Reply With Quote

Old   February 21, 2010, 04:30
Default Error installing exceed
  #10
New Member
 
Sabarish
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Rep Power: 7
sabarish is on a distinguished road
I use Vista home premium. I've got exceed 2006 and gambit 2.3.16.
Each time I try to install exceed, it says error 1317, cannot create directory. I installed Xming to run gambit but gambit won't start( I added -dev X11 as mentioned in some post). Please help me, I desperately need to get gambit working
I used gambit a couple of weeks back. I put a recovery some 4-5 days back and I've been having problems after that. Before formatting, I could install exceed without any problems, so I feel exceed 2006 should work on vista.
Thanks in advance
sabarish is offline   Reply With Quote

Old   February 23, 2010, 07:34
Default
  #11
Senior Member
 
Pavan
Join Date: May 2009
Location: Melbourne
Posts: 101
Rep Power: 8
rieuk is on a distinguished road
Sabarish, just move to XP or even windows 7. Vista is taboo nowadays anyway.

I am running Gambit on windows 7 and like mmahdinia it is running exceedingly slow (excuse the pun) for me. Is this a 64 bit issue?
rieuk is offline   Reply With Quote

Old   February 23, 2010, 07:37
Default
  #12
New Member
 
Sabarish
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Rep Power: 7
sabarish is on a distinguished road
I upgraded to Windows 7... no issues at all
sabarish is offline   Reply With Quote

Old   February 23, 2010, 07:39
Default
  #13
Senior Member
 
Pavan
Join Date: May 2009
Location: Melbourne
Posts: 101
Rep Power: 8
rieuk is on a distinguished road
Not running slow at all?? When I click the different buttons it takes like a second or two to load the pane. Does this happen to you? If not can you share what version of Gambit/Exceed you are running and how you installed?

Thanks a lot
rieuk is offline   Reply With Quote

Old   February 23, 2010, 07:46
Default
  #14
New Member
 
Sabarish
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Rep Power: 7
sabarish is on a distinguished road
I haven't actually worked yet.. I upgraded just yesterday and am yet to put it to use... I'm still learning to use gambit
But since u said it's running slow, I opened and checked.. took a little longer to load than usual, but I had no problems with the buttons or anything....
I have gambit 2.3.16 and exceed 2006. I run a 32bit...
sabarish is offline   Reply With Quote

Old   February 23, 2010, 09:36
Default Gambit slow
  #15
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 46
Rep Power: 8
mmahdinia is on a distinguished road
Hi!

I think the slowing error in windows 7 is because of the exceed.

I tried it on both 64 and 32 bit machines and the result is the same.

There are two solutions:

1) Download XFree-32 application and use it instead of Exceed. (U have to add the Gambit in the application manually, unlike Exceed). This works but the windows of different buttons appear separately and may be a little hard to use but has no delay never the less!

2) Revert to vista. This works very good. The problem is that in windows 7 u can't access the properties of the exceed (during gambit launch) by right clicking on it in the task bar but in Vista u can do that.

Please inform me if anyone finds a better solution!

Yours sincerely
Maani
mmahdinia is offline   Reply With Quote

Old   March 1, 2010, 09:13
Default
  #16
Senior Member
 
Pavan
Join Date: May 2009
Location: Melbourne
Posts: 101
Rep Power: 8
rieuk is on a distinguished road
Zaki, I already have these two pieces of software and I have problems with them. Thanks anyway.

Mani, I'll try that X-free32 and report on what happens. Do you have a download link for a version installable on windows 7?
rieuk is offline   Reply With Quote

Old   October 4, 2010, 14:47
Question gambit error
  #17
New Member
 
robins
Join Date: Oct 2010
Location: far far away
Posts: 2
Rep Power: 0
FrAnKeN.s. + .e!N. is on a distinguished road
hi everyone
i am having win 7 64 bit and have installed exceed version 9.0.
when i try to run gambit, it shows ' unable to display. ' therefore i did the above procedure, but once i do the step' Click Browse > Select Gambit ".exe" file > Select Run : Normal Mode > Run! ' it shows ' the program cannot start because gBase30.dll is missing from your computer. ' . please help me to sort it out.
FrAnKeN.s. + .e!N. is offline   Reply With Quote

Old   October 5, 2010, 08:56
Default
  #18
Senior Member
 
Pavan
Join Date: May 2009
Location: Melbourne
Posts: 101
Rep Power: 8
rieuk is on a distinguished road
I used Xwin32 in the end and it works great. Don't use Exceed
rieuk is offline   Reply With Quote

Old   October 19, 2010, 09:52
Default gBase30.dll
  #19
New Member
 
Tarik Bennani
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Rep Power: 8
littlebroca is on a distinguished road
Hello everyone
Thanks for all these useful informations. However, i have the same problem as FrAnKeN.s. + .e!N.

I use Win 7, Exceed 9 and Gambit 2.3.16. I followed the procedure with Exceed but when i select the "gambit.exe" file and "run", i have an error saying that the gBase30.dll file is missing.

Any hint to solve that?

Thank you in advance.

Tarik.
littlebroca is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error while running paraFoam! padmanathan OpenFOAM 9 October 13, 2009 05:17
OpenFOAM on MinGW crosscompiler hosted on Linux allenzhao OpenFOAM Installation 127 January 30, 2009 20:08
Compiling problems with hello worldC fw407 OpenFOAM Installation 21 January 6, 2008 18:38
Problems of Duns Codes! Martin J Main CFD Forum 8 August 14, 2003 23:19
Running Error in Gambit Xubin FLUENT 3 December 5, 2000 13:52


All times are GMT -4. The time now is 22:53.