CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   FLUENT (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/)
-   -   parallel processing Fluent 6.3.26 (http://www.cfd-online.com/Forums/fluent/71959-parallel-processing-fluent-6-3-26-a.html)

ck3 January 21, 2010 03:07

parallel processing Fluent 6.3.26
 
I have a PC (AMD 4 processor 64 bit) and my operating system was Windows 64 Vista ultimate. I always launched parallel processing with "fluent -t4" instrucion and it was working without problem.
Now and after formatting my PC, and when I want to launch it I receive this error message " Windows do not find 'fluent' ".
where is the problem.
note: I installed same Windows.

mariachi January 21, 2010 13:37

check the Environment variables of ur computer

in windows seven 64 bit, (seven and vista will have the same procedure i guess):

goto my computer properties,
goto advanced system settings,
then click on environment variables,
in the system variables list, select path and click edit,

now to this path variable, add these two paths

c:\fluent.inc\;c:\fluent.inc\ntbin\win64\

note that ur fluent.inc folder should be placed in C drive directly not in some other folder like program files or something else

hope it solves ur problem... :)

for 3d case u have to use "fluent 3d -t04" command, i have never used simply "fluent -t04" ...... :s

ck3 January 21, 2010 17:26

:) :) :) Thank you very much for your answer, I followed the stages of your method and it works very well.

I have another question:
Is't the same procedure for Windows xp and Win 32?

Once again…. Thank you!

wukong January 21, 2010 18:49

Yeah, it is same. Btw, I used XP

yachharesh April 3, 2013 00:40

hello
 
Hello friends ive installed fluent 6.3.26 in my laptop having windows 8 . also I am doing project based on cfd analysis of direct injection ic engine. Can this software be used to analyze the combustion. I am new to software how to start with it.what are the commands to be used to start the software

flow_CH October 29, 2013 03:53

Hello

I have a problem. I am using fluent 6.3.26 in win7 64 bit but in launcher panel for parallel processing i do not have any option. please see this pic
http://axgig.com/images/67172244551068478741.jpg
I did second post of this topic but after typing "fluent -t04" fluent writes "invalid command"
Thanks

mariachi October 30, 2013 01:44

Quote:

Originally Posted by flow_CH (Post 459567)
Hello

I have a problem. I am using fluent 6.3.26 in win7 64 bit but in launcher panel for parallel processing i do not have any option. please see this pic
http://axgig.com/images/67172244551068478741.jpg
I did second post of this topic but after typing "fluent -t04" fluent writes "invalid command"
Thanks

Confirm did you check this step: note that ur fluent.inc folder should be placed in C drive directly not in some other folder like program files or something else


All times are GMT -4. The time now is 23:43.