CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > Main CFD Forum

problem for driven cavity

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 12, 2004, 10:26
Default problem for driven cavity
Azfarizal B Mukhtar
Posts: n/a
firstly i would like to thanx to all coz give me an oponion. i appreciate it. now i would ask something about the results i get when i running the program. for this mesh i'm using 129 that mean in square cavity with aspect ratio of 1:2. For no reynolds 100 the graph shows smooth and nothing happens. but when i increase the no reynolds to 500 and 1000. the graphs showa it becomes spike. it means there is something happen to the flow when through the driven cavity n also it'w become split there is means i think insidethe driven have 2 vortex happen. but when i increase the no reynolds to 1500 n 2000 there is no spike to the graph. can anyone help me, why when use no reynolds 500 aqnd 1000 have spike but when use no reynolds 1500 and 2000 there is no spike. why it happen n how to solve this problem.
  Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem OpenFOAM/Paraview (cavity tutorial) vianne OpenFOAM 8 February 20, 2010 07:52
radiation problem for square cavity using fluent john Main CFD Forum 0 September 30, 2005 07:40
Problem with increasing Re no. for cavity flow Quarkz Main CFD Forum 3 July 2, 2005 16:58
Periodic flow boundary condition problem sudha FLUENT 3 April 28, 2004 08:40
CODE FOR THE CAVITY FLOW PROBLEM ricky Main CFD Forum 1 November 8, 2001 12:21

All times are GMT -4. The time now is 13:02.