CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Bugs (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-bugs/)
-   -   Problem of compilation OF 14Allwmake command not found (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-bugs/62419-problem-compilation-14allwmake-command-not-found.html)

erik_d May 10, 2007 08:52

Hello, I am new to use Open
 
Hello,

I am new to use OpenFOAM and I have some problems to compile it.

Description:
I downloaded all the packages from the web site (General source, gcc, paraview, double and simple precision, java)
I followed all the instruction in the README file (modifications of the bashrc)
And when I try to compile the code, all seems to work until I obtain this error message:

`/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/lib/linuxGcc4DPOpt/libfoamUtil.so' is up to date.
+ cd applications
+ ./Allwmake
+ cd solvers
+ wmake all
make[1]: Entering directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/solvers/compressible'
/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/wmake/wmake: line 162: Allwmake: command not found
make[1]: *** [rhopSonicFoam] Error 127
make[1]: Leaving directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/solvers/compressible'
make: *** [compressible] Error 2
+ cd utilities
+ wmake all
make[1]: Entering directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical'
make[2]: Entering directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical/equili briumCO'
Making dependency list for source file equilibriumCO.C
make[2]: Leaving directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical/equili briumCO'
make[2]: Entering directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical/equili briumCO'
SOURCE=equilibriumCO.C ; g++ -m32 -Dlinux -DDP -Wall -Wno-strict-aliasing -Wextra -Wno-unused-parameter -Wold-style-cast -O3 -DNoRepository -ftemplate-depth-40 -I/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/thermophysicalModels/specie/lnInclude -IlnInclude -I. -I/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/OpenFOAM/lnInclude -fPIC -pthread -c $SOURCE -o Make/linuxGcc4DPOpt/equilibriumCO.o
g++ -m32 -Dlinux -DDP -Wall -Wno-strict-aliasing -Wextra -Wno-unused-parameter -Wold-style-cast -O3 -DNoRepository -ftemplate-depth-40 -I/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/thermophysicalModels/specie/lnInclude -IlnInclude -I. -I/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/src/OpenFOAM/lnInclude -fPIC -pthread Make/linuxGcc4DPOpt/equilibriumCO.o -L/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/lib/linuxGcc4DPOpt \
-lspecie -lOpenFOAM -liberty -ldl -lm -o /home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/bin/linuxGcc4DPOpt/equilibriumCO
/usr/bin/ld: cannot find -lOpenFOAM
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/bin/linuxGcc4DPOpt/equilibriumC O] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical/equili briumCO'
make[1]: *** [equilibriumCO] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/thermophysical'
make: *** [thermophysical] Error 2
+ '[' 0 = 1 -a '' = doc ']'


Platform:
I am working with a RedHat 9 Enterprise and my OS is CentOs 4


Version:
I downloaded the OpenFOAM v 1.4 for Linux 32 bits.


Notes:
I tried several times to compile the code with different protocol and I have still the same problem. It seems that an wmake is lacking inside the compressible folder... To unpack the source code I used tar -xzf <name_file> and do it inside $HOME/OpenFOAM.
I created $HOME/OpenFOAM/Linux to put all the binary files.

So, if you have any ideas to solve my problem I will be very grateful. (I am very new to use Linux and may be I do something wrong to compile it.)

Thanks.

Erik.

henry May 10, 2007 08:56

> /home/linux2/OpenFOAM/OpenFO
 
> /home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/wmake/wmake: line 162: Allwmake: command not found

On line 162 of file /home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/wmake/wmake change Allwmake to ./Allwmake

erik_d May 10, 2007 09:10

Thanks for your help. But I st
 
Thanks for your help. But I still have a problem:

/usr/bin/ld: cannot find -lOpenFOAM
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [/home/linux2/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/bin/linuxGcc4DPOpt/rhopSonicFoa m] Error 1


Do I have to change something during the configuration? Because it seems strange for me that he need to go in /usr/bin/ld to find a file of OpenFOAM which is unpack in /home/linux2/OpenFOAM.

Erik.

hani June 26, 2007 16:28

Another Allwmake 'bug' in OF-1
 
Another Allwmake 'bug' in OF-1.4:

OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/applications/utilities/parallelProcessing/Allwmake:

Line 4, change to:
(cd decompositionMethods; ./Allwmake)

Håkan

alberto June 26, 2007 16:32

In the bug section I posted a
 
In the bug section I posted a "cumulative" patch. It will fix that issue too.

Regards,
Alberto

reza August 8, 2008 14:44

Hi, I am trying to compile Ope
 
Hi, I am trying to compile OpenFOAM-1.4.1-dev, but I have the same problem, even more.

After ./Allwmake:

/usr/bin/ld: cannot find -lOpenFOAM
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [/home/reza/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1-dev/applications/bin/linuxGccSPDebug/wallHea tFlux] Error 1
make[2]: *** [wallHeatFlux] Error 2
make[2]: Target `application' not remade because of errors.
make[1]: *** [wall] Error 2
make[1]: Target `application' not remade because of errors.
make: *** [postProcessing] Error 2
make: Target `application' not remade because of errors.
+ [ 0 = 1 -a = doc ]




After typing wmake libso OpenFOAM:

reza@reza-laptop:~/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1-dev/src$ wmake libso OpenFOAM
/usr/bin/ld: cannot find -lfoamUser
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [/home/reza/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1-dev/lib/linuxGccSPDebug/libOpenFOAM.so] Error 1

Showing that the library is not there!!!
This is the page I follow
http://72.14.205.104/search?q=cache:K9Hgdkq7GbYJ:openfoamwiki.net/index.php/Howt o_compile_OpenFOAM+http://openfoamwiki.net/index.php/Ho..._OpenFOAM&hl=e n&gl=us&strip=1

, but when I track the procedure and messages I cannot see any warning or error up to ./Allwmake. I am using ubuntu8.04, 32 bit. I have also installed every thing I saw in the forum:
build-essential package, flex++, tcl, tk, xorg.

Any idea about what I have to do is appreciated.

reza August 8, 2008 14:55

I have to be more specific, I
 
I have to be more specific, I really do not have lopeanfoam library in reza@reza-laptop:~/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1-dev/lib/linuxGccSPDebug$.
I am really interested in knwoing what mistake I have made

nadine August 9, 2008 06:01

>Any idea about what I have to
 
>Any idea about what I have to do is appreciated.

You have to attach the full output from your compilation attempts.

>I am really interested in knwoing what mistake I have made

Your mistake is to assume that we have either access to your history and log files or that each of us has a crystal ball on their desks to read all the information that you didn't provide.

reza August 10, 2008 18:18

Nadine, I am not saying tha
 
Nadine,

I am not saying that you can read my palm by my post, however your are so right. I just thought that maybe somebody has gone through the HowToCompile wiki and obtained the same result. I am compiling every thing from the very beginning steps and will post all the output, so big, of every step of the compilation.

reza August 10, 2008 18:31

Nadine, Do I have to list the
 
Nadine,
Do I have to list the compilation of all the steps, binutils, cmake, ..., or the compilation of OpenFOAM, result of ./Allwmake, is enough.

reza August 11, 2008 13:07

Here is my very very basic que
 
Here is my very very basic question:
What is the file containing errors, although seems stupid:
where is the place I can find the full output, errors, I get during Allwmake, in the log file there is no error reported.
P. S. I first saw beautiful linux Ubuntu 8.04 when trying to learn OpenFOAM first
P. S. I thought it is the log file containing the full information.

nadine August 12, 2008 06:50

Which log file do you refer to
 
Which log file do you refer to?

Assuming your shell is set to bash (check with 'echo $SHELL'), the command

./Allwmake > logfile

only logs stdout, no error messages.
You can do

./Allwmake 1> logfile 2>errfile #or
./Allwmake &> logerrfile

to write the error messages into a different or into the same file, respectively.

If your shell is some sort of csh, the commands are different.

pinchak August 15, 2008 12:56

Hi all, I am running OpenSuse
 
Hi all,
I am running OpenSuse 11. I need to get OpenFOAM-1.4.1-dev and I follow HowTOCompile wiki. However in step 10, compiling openfoam, After ./Allwmake I get:
daniel@linux-heys:~/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1-dev> ./Allwmake
+ cd wmake
+ ./makeWmake
Makefile:61: /rules//general: No such file or directory
Makefile:62: /rules: No such file or directory
make: *** No rule to make target `/rules'. Stop.
+ cd src
+ ./Allwmake
+ cd /OpenFOAM
./Allwmake: line 4: cd: /OpenFOAM: No such file or directory
+ wmakeLnInclude .
./Allwmake: line 4: wmakeLnInclude: command not found
+ wmake libso zlib-1.2.3
./Allwmake: line 6: wmake: command not found
+ '[' '' = OPENMPI -a '!' -r /lib/libmpi.a -a '!' -r /lib/libmpi.so-a '!' -r /lib/libmpi.dylib ']'
+ '[' '' = LAM -a '!' -r /lib/libmpi.a -a '!' -r /lib/libmpi.so -a '!' -r /lib/libmpi.dylib ']'
+ '[' '' = MPICH -a '!' -r /lib/libmpich.a -a '!' -r /lib/libmpich.so -a '!' -r /lib/libmpich.dylib ']'
+ cd Pstream
+ ./Allwmake
+ wmake libso dummy
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ '[' '' = LAM -o '' = OPENMPI -o '' = MPI -o '' = MPICH -o '' = MPICH-GM -o '' = MPIGAMMA ']'
+ '[' '' = GAMMA ']'
+ wmake libso OpenFOAM
./Allwmake: line 112: wmake: command not found
+ wmake libso lduSolvers
./Allwmake: line 114: wmake: command not found
+ wmake libso lagrangian/basic
./Allwmake: line 115: wmake: command not found
+ wmake libso triSurface
./Allwmake: line 117: wmake: command not found
+ wmake libso edgeMesh
./Allwmake: line 118: wmake: command not found
+ wmake libso meshTools
./Allwmake: line 119: wmake: command not found
+ wmake libso finiteVolume
./Allwmake: line 121: wmake: command not found
+ wmake libso coupledMatrix
./Allwmake: line 122: wmake: command not found
+ cd MGridGenGamgAgglomeration
+ ./Allwmake
./Allwmake: line 1: wmake: command not found
./Allwmake: line 2: wmake: command not found
./Allwmake: line 3: wmake: command not found
+ wmake libso sampling
./Allwmake: line 126: wmake: command not found
+ wmake libso dynamicMesh
./Allwmake: line 128: wmake: command not found
+ cd tetDecompositionFiniteElement
+ ./Allwmake
./Allwmake: line 3: wmake: command not found
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ cd tetDecompositionMotionSolver
+ ./Allwmake
./Allwmake: line 3: wmake: command not found
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmake libso fvMotionSolver
./Allwmake: line 133: wmake: command not found
+ wmake libso dynamicFvMesh
./Allwmake: line 134: wmake: command not found
+ wmake libso topoChangerFvMesh
./Allwmake: line 135: wmake: command not found
+ wmake libso engine
./Allwmake: line 136: wmake: command not found
+ wmake libso ODE
./Allwmake: line 138: wmake: command not found
+ wmake libso randomProcesses
./Allwmake: line 139: wmake: command not found
+ cd thermophysicalModels
+ ./Allwmake
+ wmake libso specie
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmake libso thermophysicalFunctions
./Allwmake: line 5: wmake: command not found
+ wmake libso liquids
./Allwmake: line 6: wmake: command not found
+ wmake libso liquidMixture
./Allwmake: line 7: wmake: command not found
+ wmake libso basic
./Allwmake: line 9: wmake: command not found
+ wmake libso combustion
./Allwmake: line 10: wmake: command not found
+ wmake libso laminarFlameSpeed
./Allwmake: line 11: wmake: command not found
+ wmake libso chemistryModel
./Allwmake: line 12: wmake: command not found
+ wmake libso pdfs
./Allwmake: line 13: wmake: command not found
+ cd transportModels
+ ./Allwmake
+ wmake libso incompressible
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmake libso interfaceProperties
./Allwmake: line 5: wmake: command not found
+ cd turbulenceModels
+ ./Allwmake
+ wmake libso incompressible
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmake libso compressible
./Allwmake: line 5: wmake: command not found
+ cd LESmodels
+ ./Allwmake
+ wmake libso LESfilters
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmakeLnInclude incompressible
./Allwmake: line 5: wmakeLnInclude: command not found
+ wmake libso LESdeltas
./Allwmake: line 6: wmake: command not found
+ wmake libso incompressible
./Allwmake: line 7: wmake: command not found
+ wmake libso compressible
./Allwmake: line 8: wmake: command not found
+ cd postProcessing
+ ./Allwmake
./Allwmake: line 3: wmake: command not found
+ cd lagrangian
+ ./Allwmake
+ wmake libso basic
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ wmake libso dieselSpray
./Allwmake: line 5: wmake: command not found
+ wmake libso solidParticle
./Allwmake: line 6: wmake: command not found
+ wmake libso finiteArea
./Allwmake: line 149: wmake: command not found
+ wmake libso errorEstimation
./Allwmake: line 151: wmake: command not found
+ wmake libso Gstream
./Allwmake: line 153: wmake: command not found
+ cd malloc
+ ./Allwmake
+ wmake libo fbsdmalloc
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ '[' '!' -r /lib/libmico.a ']'
+ cd
+ make distclean
make: *** No rule to make target `distclean'. Stop.
+ ./configure --prefix= --disable-shared --without-x
./Allwmake: line 161: ./configure: No such file or directory
+ make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
+ make install
make: *** No rule to make target `install'. Stop.
+ make distclean
make: *** No rule to make target `distclean'. Stop.
+ cd ..
+ cd applications
+ ./Allwmake
+ cd solvers
+ wmake all
./Allwmake: line 4: wmake: command not found
+ cd utilities
+ wmake all
./Allwmake: line 5: wmake: command not found
+ '[' 0 = 1 -a '' = doc ']'

I am new to linux and OpenFOAM. Any idea is appreciated.
P. S. I tried to install every missing feature in Suse by DVD becuase a lot of them were missing.

adona058 September 13, 2008 21:45

Hi Daniel, Not sure if thi
 
Hi Daniel,

Not sure if this was resolved for you, as you posted it quite a while ago.

This error occured for me when I had an incorrect entry for WM_COMPILER_BIN in the settings.sh file.

make sure that it references:
WM_COMPILER_BIN=$WM_COMPILER_DIR/bin

Hope this helps.


All times are GMT -4. The time now is 05:53.