CFD Online Logo CFD Online URL
Home > Forums > OpenFOAM Installation

Error while executing paraFoam

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 27, 2012, 02:17
Smile Error while executing paraFoam
New Member
Join Date: Dec 2010
Posts: 9
Rep Power: 6
maheshraj is on a distinguished road
Hello all ,

I have installed the openFOAM version 1.6 (using binaries) on ubuntu 11.1. I am able to execute the openFOAM successfully. But I am getting the following error while executing the paraFoam.

"/home/mahesh/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/Paraview-3.6.1/platforms/linuxGcc/bin/paraview-real: error while loading shared libraries: cannot open shared object file: No such file or directory"

I dont have internet facility to download any updates, so could anyone tell me how to get rid of this error and run paraFoam succecssfully.

Thanks & Regards,
maheshraj is offline   Reply With Quote

Old   June 27, 2012, 15:30
Super Moderator
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,670
Blog Entries: 34
Rep Power: 87
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings MaheshRaj,

You can try using a more recent pre-built version of ParaView, which if I remember correctly, bring their own build of Qt. Here are a couple of blog posts I wrote several months ago for other OpenFOAM versions:
You might need to manually download the files mentioned in either one of them. Whenever wget is mentioned, means that the link next to it is what you have to download manually.
You can also skip to one of the latest ParaView 3.12.0 or 3.14.1 versions...

Best regards,
wyldckat is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Problem] paraFoam Throws volVectorField Error At t=0 for 0/U iamed18 OpenFOAM Pre-Processing 2 June 4, 2012 13:15
Running paraFoam as a parallel job Hisham OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 September 13, 2011 09:14
pointVectorField in ParaFoam s_braendli OpenFOAM Paraview & paraFoam 0 April 22, 2010 08:36
Parafoam basic questions qtian OpenFOAM Paraview & paraFoam 0 July 20, 2007 11:52
ParaFoam OF 14 decomposed cases philippose OpenFOAM Paraview & paraFoam 4 April 18, 2007 05:17

All times are GMT -4. The time now is 12:20.