CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Installation

ThirdParty-2.1.0 installation error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree1Likes
  • 1 Post By challenger

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 14, 2012, 05:03
Default ThirdParty-2.1.0 installation error
  #1
Senior Member
 
adambarfi's Avatar
 
Mostafa Mahmoudi
Join Date: Jan 2012
Posts: 314
Rep Power: 6
adambarfi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to adambarfi Send a message via Skype™ to adambarfi
hi everybody,

I'm trying to install OpenFOAM-2.1.0. All things was alright except ./Allwmake in $FOAM_UTILITIES/postProcessing/graphics/PV3Readers. this errors appear:

Code:
+ '[' -d /home/mostafa/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.0/platforms/linux64Gcc/paraview-3.12.0 -a -r /home/mostafa/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.0/platforms/linux64Gcc/paraview-3.12.0 ']'
+ '[' -n '' ']'
+ echo './Allwmake : PV_PLUGIN_PATH not valid - it is unset'
./Allwmake : PV_PLUGIN_PATH not valid - it is unset
+ exit 1
what should I do?
adambarfi is offline   Reply With Quote

Old   August 14, 2012, 17:04
Default
  #2
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,253
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings adambarfi,

I'm guessing that you didn't build ParaView... or if you did try to build it, you didn't notice any error messages...

Either way, you didn't mention a few important details, so here are a few relevant questions:
  1. Which Linux Distribution are you using? Ubuntu, Fedora, openSUSE or any other?
  2. And which version of that distribution?
  3. Which instructions are you following?
  4. Did you run makeParaView as indicated here: Compiling Paraview 3.12.0 and the PV3FoamReader Module
  5. After makeParaView is finished, are there any error messages?
  6. What does this output:
    Code:
    wmSET
    which paraview
    Does it output something like:
    Code:
    /home/mostafa/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.0/platforms/linux64Gcc/paraview-3.12.0/bin/paraview
Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   August 14, 2012, 20:06
Default
  #3
Senior Member
 
adambarfi's Avatar
 
Mostafa Mahmoudi
Join Date: Jan 2012
Posts: 314
Rep Power: 6
adambarfi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to adambarfi Send a message via Skype™ to adambarfi
Quote:
Originally Posted by wyldckat View Post
Greetings adambarfi,

I'm guessing that you didn't build ParaView... or if you did try to build it, you didn't notice any error messages...

Either way, you didn't mention a few important details, so here are a few relevant questions:
  1. Which Linux Distribution are you using? Ubuntu, Fedora, openSUSE or any other?
  2. And which version of that distribution?
  3. Which instructions are you following?
  4. Did you run makeParaView as indicated here: Compiling Paraview 3.12.0 and the PV3FoamReader Module
  5. After makeParaView is finished, are there any error messages?
  6. What does this output:
    Code:
    wmSET
    which paraview
    Does it output something like:
    Code:
    /home/mostafa/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.0/platforms/linux64Gcc/paraview-3.12.0/bin/paraview
Best regards,
Bruno
Dear Bruno,

Thank you for your instructive reply.
1. Ubuntu
2. 10.04
3. http://www.openfoam.org/archive/2.1....oad/source.php
4. yes, I ran it, everything seemed to be alright.
5. there was no error.
6.
When I write 'cd $FOAM_UTILITIES/postProcessing/graphics/PV3Readers' it says that 'bash: cd: /postProcessing/graphics/PV3Readers: No such file or directory, though this path is exist at 'mostafa@mostafa-desktop:~/OpenFOAM/OpenFOAM-2.1.0/applications/utilities/postProcessing/graphics/PV3Readers$.
when I write 'cd $FOAM_UTILITIES' it goes to 'mostafa@mostafa-desktop:~$'!!!!
When I run wmSET it says 'wmSET: command not found'.

what should I do?
adambarfi is offline   Reply With Quote

Old   August 15, 2012, 04:46
Default
  #4
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,253
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Quote:
Originally Posted by adambarfi View Post
6.
When I write 'cd $FOAM_UTILITIES/postProcessing/graphics/PV3Readers' it says that 'bash: cd: /postProcessing/graphics/PV3Readers: No such file or directory, though this path is exist at 'mostafa@mostafa-desktop:~/OpenFOAM/OpenFOAM-2.1.0/applications/utilities/postProcessing/graphics/PV3Readers$.
when I write 'cd $FOAM_UTILITIES' it goes to 'mostafa@mostafa-desktop:~$'!!!!
When I run wmSET it says 'wmSET: command not found'.

what should I do?
I don't know where or how, but somewhere along the instructions, you skipped an important step related to sourcing OpenFOAM's "bashrc" file. I suggest that you read this blog post of mine for more information: Advanced tips for working with the OpenFOAM shell environment
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   August 17, 2012, 16:28
Default
  #5
Senior Member
 
adambarfi's Avatar
 
Mostafa Mahmoudi
Join Date: Jan 2012
Posts: 314
Rep Power: 6
adambarfi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to adambarfi Send a message via Skype™ to adambarfi
Quote:
Originally Posted by wyldckat View Post
I don't know where or how, but somewhere along the instructions, you skipped an important step related to sourcing OpenFOAM's "bashrc" file. I suggest that you read this blog post of mine for more information: Advanced tips for working with the OpenFOAM shell environment
hi,
I install OpenFOAM-2.1.0 and paraView again without any error, but when I write wmSET it says there isn't such command!!!! what should I do?!?!??

thanks
adambarfi is offline   Reply With Quote

Old   August 18, 2012, 04:12
Default
  #6
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,253
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
This is very strange... well, if wmSET doesn't work, start a new terminal and do that block of commands for building the plug-in, but without running wmSET!
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   August 20, 2012, 04:53
Default
  #7
Senior Member
 
adambarfi's Avatar
 
Mostafa Mahmoudi
Join Date: Jan 2012
Posts: 314
Rep Power: 6
adambarfi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to adambarfi Send a message via Skype™ to adambarfi
Quote:
Originally Posted by wyldckat View Post
This is very strange... well, if wmSET doesn't work, start a new terminal and do that block of commands for building the plug-in, but without running wmSET!
dear Bruno,
It didn't work. but I solved this problem. I had CAELinux 2011, then I install Ubuntu 11.04 and again install OpenFOAM-2.1.0 and thirdParty. Fortunately, It was successfully installed.

again thank you, but I can't understand why it didn't install on CAELinux 2011?!?!?!?!?
adambarfi is offline   Reply With Quote

Old   March 14, 2013, 06:35
Default
  #8
New Member
 
Frank Whittle
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Rep Power: 6
challenger is on a distinguished road
Hello,

I had the same problem as the original post and I got it working.

I'm using Xubuntu 12.10 with OpenFOAM 2.1.x

Apart from this error, I got a compilation problem running makeParaview like the thread below
OpenFOAM-2.1.x on OpenSUSE 12.2 failed installation

I followed the instructions of reply # 3 changing the text in $ $WM_THIRD_PARTY_DIR/ParaView-3.12.0/Qt/Core/pqServerManagerSelectionModel.h
ran makeParaview which compiled properly.
After that
wmSET
which Paraview

and then finally inside OpenFOAM-2.1.x/applications/utilities/postProcessing/graphics/PV3Readers I ran ./Allwmake and it finally compiled and started working.

Thanks for the help
wyldckat likes this.
challenger is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenFOAM 1.7.1 installation problem on OpenSUSE 11.3 flakid OpenFOAM Installation 16 December 28, 2010 09:48
error while running paraFoam! padmanathan OpenFOAM 9 October 13, 2009 05:17
attach/detach (valve opening/closing) phsieh2005 OpenFOAM Running, Solving & CFD 2 March 21, 2009 06:18
Installation of Netgen in SuSE Linux 92 edvardsenpriv Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 23 January 16, 2009 07:12
How to get the max value of the whole field waynezw0618 OpenFOAM Running, Solving & CFD 4 June 17, 2008 05:07


All times are GMT -4. The time now is 13:30.