CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Installation

VTK errors in ParaFOAM on OpenFOAM14

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 29, 2007, 12:51
Default Hi All, I've installed all
  #1
New Member
 
Steve McHale
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
stevemchale is on a distinguished road
Hi All,

I've installed all the OpenFOAM-1.4 binaries, but I can't get paraview to load the data files. If someone could translate these errors for me I would appreciate it. Thanks.

ErrorMessage


# Error or warning: ERROR: In /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/Utilities/VTKClientServer/vtkClient ServerInterpreter.cxx, line 882

vtkClientServerInterpreter (0x9345438): Cannot load module "PVFoamReader" from "/home/Steve/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4/lib/linuxGcc4DPOpt/libPVFoamReader.so".


ERROR: In /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/Utilities/VTKClientServer/vtkClient ServerInterpreter.cxx, line 886

vtkClientServerInterpreter (0x9345438): libvtkGraphics.so.pv2.4: cannot open shared object file: No such file or directory



ERROR: In /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/Servers/Common/vtkProcessModuleConn ectionManager.cxx, line 577

vtkProcessModuleConnectionManager (0x9345498): Failed to load Module on connection 1




ERROR: In /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/GUI/Client/vtkPVXMLPackageParser.cx x, line 705

vtkPVXMLPackageParser (0x9d53ba0): Error loading Library component PVFoamReader





ErrorMessage end

ErrorMessage

# Error or warning: There was a VTK Error in file: /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/GUI/Client/vtkPVWindow.cxx (2572)
vtkPVWindow (0x960cc50): Cannot read file information when no reader is specified. This probably means that the reader for the file with name: ./PipeFlowOsc.foam cannot be found
ErrorMessage end
ErrorMessage
# Error or warning: There was a VTK Error in file: /home/amy/ParaViewReleaseRoot/ParaView-2.6.2/GUI/Widgets/vtkKWApplication.cxx (1701)
vtkPVApplication (0x93eb148):
Script:
paraFoam.pvs
Returned Error on line 11:
invalid command name ""
ErrorMessage end


~Steve
stevemchale is offline   Reply With Quote

Old   August 29, 2007, 13:10
Default Use the paraview provided with
  #2
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 697
Rep Power: 10
msrinath80 is on a distinguished road
Use the paraview provided with OpenFOAM.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   August 29, 2007, 13:18
Default Hi Steve! Looks like you're
  #3
Assistant Moderator
 
Bernhard Gschaider
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,862
Rep Power: 38
gschaider will become famous soon enoughgschaider will become famous soon enough
Hi Steve!

Looks like you're using 2.6.2, but there are still some 2.4 libraries in the Library path (libvtkGraphics.so.pv2.4). You've got an old installation, that is interfering with the other one? (or maybe it is the other way round)

Bernhard
__________________
Note: I don't use "Friend"-feature on this forum out of principle. Ah. And by the way: I'm not on Facebook either. So don't be offended if I don't accept your invitation/friend request
gschaider is offline   Reply With Quote

Old   August 29, 2007, 13:44
Default Any ideas as to solutions? One
  #4
New Member
 
Steve McHale
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
stevemchale is on a distinguished road
Any ideas as to solutions? One way or the other? I'm relatively new at this, so I appreciate your help guys. Thanks.

~Steve
stevemchale is offline   Reply With Quote

Old   August 29, 2007, 16:31
Default Really can't help you unless y
  #5
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 697
Rep Power: 10
msrinath80 is on a distinguished road
Really can't help you unless you exactly tell us what procedure you followed for installation of OpenFOAM.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   August 29, 2007, 16:39
Default Hi Steve! Check with 'which
  #6
Assistant Moderator
 
Bernhard Gschaider
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,862
Rep Power: 38
gschaider will become famous soon enoughgschaider will become famous soon enough
Hi Steve!

Check with 'which paraview' whether you are actually using the Paraview-version distributed with OpenFOAM (I don't think so). The problem you are seeing usually comes from another paraview-installation that 'shadows' the OpenFOAM-paraview, usually because it is found before that in the PATH or the LD_LIBRARY_PATH

Either change those variables or get rid of the other installation
__________________
Note: I don't use "Friend"-feature on this forum out of principle. Ah. And by the way: I'm not on Facebook either. So don't be offended if I don't accept your invitation/friend request
gschaider is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenFOAM14 for Mac OSX Darwin 104 gschaider OpenFOAM Installation 118 July 20, 2008 06:19
FindRefCell doesnt work in OpenFoam14 oscar_j OpenFOAM Bugs 1 August 18, 2007 22:21
Installation of OpenFOAM14 on Redhat Enterprise 14 gtg627e OpenFOAM Installation 2 July 23, 2007 11:37
Probes in OpenFOAM14 otsuki OpenFOAM Running, Solving & CFD 2 May 16, 2007 07:18
Port of OpenFOAM14 to FreeBSD thierry OpenFOAM Installation 0 April 28, 2007 10:36


All times are GMT -4. The time now is 14:51.