CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Installation (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-installation/)
-   -   PV3FoamReader compile error.... (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-installation/74371-pv3foamreader-compile-error.html)

PEM_GUY March 30, 2010 21:40

PV3FoamReader compile error....
 
I compiled qt 4.3.5 (and have also tried 4.4.3)

then compiled paraview with the qmake path attached.....and it works

then I try to compile the PV3FoamREADER and it won't compile....

First Compile Error:
....................................
CMake Error at CMakeLists.txt:12 (FIND_PACKAGE):
Could not find module FindParaView.cmake or a configuration file for
package ParaView.

Adjust CMAKE_MODULE_PATH to find FindParaView.cmake or set ParaView_DIR to
the directory containing a CMake configuration file for ParaView. The file
will have one of the following names:

ParaViewConfig.cmake
paraview-config.cmake



CMake Error at CMakeLists.txt:13 (INCLUDE):
include called with wrong number of arguments. Include only takes one
file.


CMake Error at CMakeLists.txt:37 (ADD_PARAVIEW_PLUGIN):
Unknown CMake command "ADD_PARAVIEW_PLUGIN".


-- Configuring incomplete, errors occurred!
+ make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
........................................

so I check to see where ParaViewConfig.cmake is actually located:

$HOME/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/Plugins/VisItDatabaseBridge/CMake

but the directory that is checked during the compile $ParaView_DIR=$HOME/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linuxGcc

so I tried making a symbolic link to the required file in $ParaView_DIR

Second Compile Error:
.................................................. .....
CMake Error at /home/davhar/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linuxGcc/ParaViewConfig.cmake:13 (INCLUDE):
include called with wrong number of arguments. Include only takes one
file.
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:12 (FIND_PACKAGE)


CMake Error at CMakeLists.txt:13 (INCLUDE):
include called with wrong number of arguments. Include only takes one
file.


CMake Error at CMakeLists.txt:37 (ADD_PARAVIEW_PLUGIN):
Unknown CMake command "ADD_PARAVIEW_PLUGIN".


-- Configuring incomplete, errors occurred!
+ make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
.................................................. ...

My cmake version is:

cmake version 2.6-patch 4

anyone with any ideas -- what I have done wrong or what is wrong?

(BTW foam runs -- just can't get paraview to run......can compile paraview...then PV3 won't compile.....)

Any help would be great...thanks

DH

wyldckat March 31, 2010 08:24

Greetings PEM_GUY and welcome to the forum!

Well, just because you've managed to compile Qt and Paraview, doesn't mean that you've compiled them into the expected folders ;)

Now, it will help to know how did you actually built them. If you didn't use the makeQt and makeParaView scripts available in the ThirdParty-1.6 folder, then that's half way to why it won't work as intended with PV3FoamReader!

There is already a thread --> here <-- that gives a step by step on how to build them by using the available scripts. You'll have to read the whole thread, because the steps are scattered along the way :(

Best regards,
Bruno

PEM_GUY March 31, 2010 16:47

used the built in scripts for compiling....
 
Hi,

Thanks for the quick reply....

unfortunately I am using the built in compile scripts

so I first downloaded the qt source(s) (I have tried 4.3.5 and 4.4.3)

then used the makeQt script provided -- compiles with no errors

then I remove the linuxGcc directory in paraview as required

then I used the MakeParaview script -- but I provided the qmake path to the qt directory compiled above

then I went to $FOAM_UTILITIES and moved the the PV3FoamReader directory....

I then used the Allwclean and Allwmake scripts -- resulting in the errors seen above....

hope this helps provide some clarification on my attempts to re-compile and the source of the errors....

DH

wyldckat March 31, 2010 17:35

Hello again,

Your list of steps seems perfectly fine. So I guess that something went wrong somewhere and wasn't visible.
In one of my Ubuntu 64bit VM boxes, I have inside the folder "~/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linux64Gcc" these files and folders:
Code:

about.html
Applications
bin
CMake
CMakeCache.txt
CMakeFiles
cmake_install.cmake
CMakeOutput.log
CMakeTmp
Common
CPackConfig.cmake
CPackSourceConfig.cmake
CTestCustom.ctest
CTestTestfile.cmake
DartConfiguration.tcl
Documentation
lib
Makefile
ParaView3CompileToolsConfig.cmake
ParaView3CPackOptions.cmake
ParaViewConfig.cmake
ParaViewLibraryDepends.cmake
PluginList.txt
Plugins
pqClient.adp
Qt
Servers
Testing
Utilities
VTK
vtkPQConfig.h
vtkPVConfig.h

As you can see, that file you made a symbolic link to "ParaViewConfig.cmake", should be on that folder. So, assuming you have a 32bit Linux box or have setup a 32 bit OpenFOAM environment, then do you have these same files and folders in the folder "~/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linuxGcc" ? If not, then the makeParaView script didn't go so well :(

But if you do have all of these files... then something is amiss... and the only thing that comes to my mind is that there is one or more files that didn't get unpacked from the downloaded packages of OpenFOAM and/or ThirdParty "General" files, which has happened before to other people.

I hope this helps. If not, can you say what Linux version your using? And what architecture version (32 or 64 bit)?

Best regards,
Bruno

PEM_GUY April 5, 2010 17:05

was a compile error -- but any fix for the paraFoam "open with" bug?
 
A quick update:

Thanks for the list -- that was exactly what I needed, there was something wrong somewhere in the process and it wasn't throwing any error on the compile.

That being said -- paraview works .... however,

has anyone found a solution to the paraFoam "open with" bug?

I can't use paraFoam, but have to use FoamToVTK then use paraview....would be nice to know what causes the problem, but I haven't yet found a thread that answers it....

Cheers and Thanks for the file list....

DH

wyldckat April 5, 2010 17:15

Greetings DH,

You're welcome :)

Can you elaborate on:
Quote:

Originally Posted by PEM_GUY (Post 253242)
has anyone found a solution to the paraFoam "open with" bug?

Ah, wait, now I get it... Paraview starts and asks for what reader to use to open "*.OpenFOAM" files? That's probably because something went very wrong with building the PV3FoamReader plugin :( Try again running:
Code:

cd $FOAM_UTILITIES/postProcessing/graphics/PV3FoamReader     
./Allwclean     
./Allwmake

Hopefully this will solve the problem!

Best regards,
Bruno

PEM_GUY April 5, 2010 17:22

there is a developer only error related to the coding and an implicit definition with cmake -- but it compiles the whole way through and builds the modules...

I am working on an older (FC7) installation, but -- I have installed qt-4.3.5 and the cmake version is 2.6 patch 4

I will post the exact wording of the warning in the compilation tonight and we can go from there.

Thanks for the help.

Cheers,

DH


All times are GMT -4. The time now is 15:31.