CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Installation

Intstalling the Source Pack of OpenFOAM 1.7.1

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 8, 2011, 14:08
Default Intstalling the Source Pack of OpenFOAM 1.7.1
  #1
Member
 
Walter Schostak
Join Date: May 2011
Posts: 35
Rep Power: 6
wschosta is on a distinguished road
I'm trying to install the source pack of OpenFOAM 1.7.1 on a server location where I don't have access to the .cshrc file (I'm using csh).

So I follow the instructions (http://www.openfoam.com/archive/1.7....oad/source.php) as best I can but once I run the ./Allwmake and it finishes I run the ./foamInstallationCheck and it returns this:

Code:
Executing ./foamInstallationTest:


Checking basic setup...
-------------------------------------------------------------------------------

FATAL ERROR: OpenFOAM environment not configured.

    Please refer to the installation section of the README file:
    <OpenFOAM installation dir>/OpenFOAM-1.7.1/README
    to source the OpenFOAM environment.
But as far as I can tell I've set the environment variables correctly and I don't see any other way to set them then the way defined in the installation instructions.

Any suggestions?
wschosta is offline   Reply With Quote

Old   July 9, 2011, 05:41
Default
  #2
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,511
Blog Entries: 34
Rep Power: 86
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings Walter,

Quote:
Originally Posted by wschosta View Post
I'm trying to install the source pack of OpenFOAM 1.7.1 on a server location where I don't have access to the .cshrc file (I'm using csh).
You don't have access? The file should be in your home folder! Namely "$HOME/.cshrc". Now, it's a whole other issue if the $HOME variable is undefined. To check this by running:
Code:
echo $HOME
If it outputs nothing, then this is what's going wrong with your installation.

Quote:
Originally Posted by wschosta View Post
So I follow the instructions (http://www.openfoam.com/archive/1.7....oad/source.php) as best I can but once I run the ./Allwmake and it finishes I run the ./foamInstallationCheck and it returns this:
Allwmake should have complained in the same way as foamInstallationCheck! You should have seen a million error messages!

Quote:
Originally Posted by wschosta View Post
But as far as I can tell I've set the environment variables correctly and I don't see any other way to set them then the way defined in the installation instructions.
You could have said how exactly you set those variables. It would be a lot easier for us to figure out what happened

Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using source term in OpenFOAM user369 OpenFOAM 13 August 7, 2011 08:51
Error in apt-get update for installation of OpenFoam 1.7.1 on Ubuntu 10.10 StuntedChicken OpenFOAM Installation 1 January 9, 2011 11:43
RPM packages of OpenFOAM 1.7.1 for CentOS vnpenguin OpenFOAM Installation 0 November 14, 2010 13:51
64bitrhel5 OF installation instructions mirko OpenFOAM Installation 2 August 12, 2008 18:07
DecomposePar links against liblamso0 with OpenMPI jens_klostermann OpenFOAM Bugs 11 June 28, 2007 17:51


All times are GMT -4. The time now is 00:30.