CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Native Meshers: blockMesh

problem with blockMesh in floatingObject tutorial

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 5, 2012, 04:23
Default problem with blockMesh in floatingObject tutorial
  #1
New Member
 
Atul
Join Date: May 2012
Posts: 7
Rep Power: 5
atulAtcae is on a distinguished road
dear all,
im trying to run the floatingObject case in interDyMFoam tutorials, but not able to get the mesh generated. getting the msg as below,
/*---------------------------------------------------------------------------*\
| ========= | |
| \\ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \\ / O peration | Version: 2.1.0 |
| \\ / A nd | Web: www.OpenFOAM.org |
| \\/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/
Build : 2.1.0-bd7367f93311
Exec : blockMesh
Date : Oct 05 2012
Time : 13:45:28
Host : "ubuntu"
PID : 4512
Case : /home/atul/OpenFOAM/atul-2.1.0/run/tutorials/multiphase/interDyMFoam/ras/floatingObject
nProcs : 1
sigFpe : Enabling floating point exception trapping (FOAM_SIGFPE).
fileModificationChecking : Monitoring run-time modified files using timeStampMaster
allowSystemOperations : Disallowing user-supplied system call operations

// * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * //
Create time

fileName::stripInvalid() called for invalid fileName 0
For debug level (= 2) > 1 this is considered fatal
Aborted (core dumped)


Can anyone pls tell me how to overcome the issue.
thanks in adv.

regards
Atul
atulAtcae is offline   Reply With Quote

Old   October 5, 2012, 06:55
Default
  #2
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,312
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings Atul and welcome to the forum!

That is one strange message... I've tested just now with OpenFOAM 2.1.0 and 2.1.x and had no problem!

A few questions:
  1. Did you make any changes to the files of the case?
  2. Have you tried copying again the whole case folder from the original version? Because it looks like something got damaged...
  3. Which Linux distribution and version are you using? Knowing would make it easier to try to reproduce the error.
  4. Are you running the Linux distribution inside a virtual machine?
  5. If you're using a virtual machine, are the tutorials placed in a shared folder?
Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   October 5, 2012, 07:56
Default
  #3
New Member
 
Atul
Join Date: May 2012
Posts: 7
Rep Power: 5
atulAtcae is on a distinguished road
Hi Bruno,
Thx for the reply. I tried copying the entire case folder again, but still getting the same msg. Initially in the case folder i copied 0.org and replaced it with 0. this time i tried running it without making any changes in 0.org. as this didnt work, i tried runing allrun file but still not getting anywhere.
i m using linux ubuntu 12.04 LTS, this is the second OS on the computer, but i dont have any problems in running other cases.

regards
Atul
atulAtcae is offline   Reply With Quote

Old   October 5, 2012, 08:17
Default
  #4
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,312
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Hi Atul,

Strange... very strange. OK, try these steps:
  1. Go to the tutorial "incompressible/icoFoam/cavity":
    Code:
    cd $FOAM_RUN
    cd tutorials/incompressible/icoFoam/cavity
  2. Run:
    Code:
    blockMesh
  3. If there are no errors, run:
    Code:
    rm constant/polyMesh/*
  4. Copy the file "blockMeshDict" from the other case to this one:
    Code:
    cp $FOAM_TUTORIALS/multiphase/interDyMFoam/ras/floatingObject/constant/polyMesh/blockMeshDict constant/polyMesh/
  5. Now try running blockMesh again:
    Code:
    blockMesh
If there are no errors, try this:

Code:
cd $FOAM_RUN

cp -r $FOAM_TUTORIALS/multiphase/interDyMFoam/ras/floatingObject .
cd floatingObject
./Allrun
If all of this works, then the problem might be related to an issue with long paths... or disk damaged or failing... or some other strange thing...
It could also be due to lack of disk space... check:
Code:
df -h
Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Old   October 6, 2012, 03:35
Default
  #5
New Member
 
Atul
Join Date: May 2012
Posts: 7
Rep Power: 5
atulAtcae is on a distinguished road
Dear Bruno,
Thanks for the suggestion! but ive just rebooted the machine and the blockMesh is working :-). Thanks a lot for the help. will come back to you for any further quires :-)

Thanks
Atul
atulAtcae is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem on Fluent Tutorial: Horizontal Film Boilig Feng FLUENT 2 April 13, 2013 05:34
Problem in Solving tutorial no. 25 of CFX(ANSYS 14). jacob.debbarma CFX 1 April 15, 2012 17:59
Problem with FloatingObject Leech OpenFOAM Running, Solving & CFD 10 March 29, 2012 15:24
Problem with scalarTransportFoam illistrated using pitzDaily tutorial mlawson OpenFOAM 2 January 18, 2011 14:39
Help! Compiled UDF problem 4 Wave tank tutorial Shane FLUENT 1 September 3, 2010 02:32


All times are GMT -4. The time now is 13:24.