CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others

Two different layer thicknesses with same settings

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   October 25, 2012, 07:10
Default Two different layer thicknesses with same settings
  #1
Senior Member
 
Tobi's Avatar
 
Tobias Holzmann
Join Date: Oct 2010
Location: Leoben (Austria)
Posts: 1,100
Blog Entries: 6
Rep Power: 19
Tobi will become famous soon enough
Send a message via ICQ to Tobi Send a message via Skype™ to Tobi
Hello Foamers,

I meshed a case with layers today:
Code:
castellated      true;
snap                true;
addLayers       true;
and realized that there was no layer adding. The output of the layer hight was:
Code:
patch  faces    layers avg thickness[m]
                       near-wall overall
-----  -----    ------ --------- -------
WallBC 36807    4      6.9e-07   4.27e-06
In that case there are no adding layer. I switched off castellated and snap option and tried the layer adding again. Now successfully!
The output therefor is:

Code:
patch  faces    layers avg thickness[m]
                       near-wall overall
-----  -----    ------ --------- -------
WallBC 36807    4      0.000333  0.00206

The question

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Why is snappyHexMesh calculating two different thicknesses with the same settings?


Can someone give me an advice?
Thanks in advance

Tobi
Tobi is offline   Reply With Quote

Old   October 25, 2012, 08:04
Default
  #2
Senior Member
 
Tobi's Avatar
 
Tobias Holzmann
Join Date: Oct 2010
Location: Leoben (Austria)
Posts: 1,100
Blog Entries: 6
Rep Power: 19
Tobi will become famous soon enough
Send a message via ICQ to Tobi Send a message via Skype™ to Tobi
Hi all,

the problem is caused by salome.
The UNV mesh is destroyed or something like that if you export it and convert it into a foam mesh. There are some problems with unused points.

After building the same backgroundmesh in a other way. It works now.

Solved!
Tobi is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SnappyHexMesh - no layer added bejbro OpenFOAM Mesh Utilities 4 October 16, 2014 19:24
Layers don't fully surround surface EVBUCF OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 14 August 20, 2012 04:31
Boundary layer in a pipe Clementhuon OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 6 March 12, 2012 13:41
Boundary layer generation problems ivan_cozza OpenFOAM Native Meshers: snappyHexMesh and Others 0 October 6, 2010 13:47
errors Fahad Main CFD Forum 0 March 23, 2004 14:20


All times are GMT -4. The time now is 11:54.