CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

ParaFoam over SSH - cannot connect to X server

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Like Tree2Likes
  • 2 Post By mturcios777

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   July 17, 2012, 18:03
Default ParaFoam over SSH - cannot connect to X server
  #1
uli
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 25
Rep Power: 5
uli is on a distinguished road
hi all

Running a simulation over ssh works, but when I type "paraFoam" it gives me

Code:
cannot connect to X server
I use opensuse 11.4, the server I am connected to has ubuntu.

I also set up a connection with XMing and Putty on Windows, there it works.

Any suggestions?

thanks,
Uli
uli is offline   Reply With Quote

Old   July 17, 2012, 19:31
Default
  #2
Senior Member
 
mturcios777's Avatar
 
Marco A. Turcios
Join Date: Mar 2009
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 725
Rep Power: 18
mturcios777 will become famous soon enough
What command are you running to connect to your server? First thing I would make sure is that X forwarding is allowed. You have the -X/-Y option in your command to enable X forwarding?
roamer and jjulien like this.
mturcios777 is offline   Reply With Quote

Old   July 19, 2012, 17:54
Default
  #3
uli
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 25
Rep Power: 5
uli is on a distinguished road
hi Marco, thanks for your reply.

Sorry, my bad. I forgot the -X.

But it gives me another error:

Code:
ssh -X myname@ipadress
and when I run "paraFoam" in the case-directory the "welcome" Window of ParaView opens but after a few seconds I get

Code:
created temporary 'cavity.OpenFOAM'
Segmentation fault (core dumped)
thanks
Uli
uli is offline   Reply With Quote

Old   July 19, 2012, 18:16
Default
  #4
Senior Member
 
mturcios777's Avatar
 
Marco A. Turcios
Join Date: Mar 2009
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 725
Rep Power: 18
mturcios777 will become famous soon enough
It seems like X forwarding is working as you got the welcome screen. Does this happen with both -X and -Y options?
mturcios777 is offline   Reply With Quote

Old   July 20, 2012, 05:15
Default
  #5
Super Moderator
 
Bruno Santos
Join Date: Mar 2009
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 8,251
Blog Entries: 34
Rep Power: 84
wyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nicewyldckat is just really nice
Greetings to all!

This comes to mind:
Quote:
Originally Posted by preichl View Post
I had similar errors when connecting via ssh to the machine running paraview (even with paraview 3.8.1).

Setting the environment variable via the command below worked for me.

export LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=y

I tried this after reading http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1098568

Hope this helps anyone else in the same boat.
Best regards,
Bruno
wyldckat is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connect to server LaGurk STAR-CCM+ 8 May 6, 2012 08:39
CFD Online Back on Main Server pete Site News & Announcements 0 March 31, 2011 18:14
Weird Problem with ParaFoam via SSH cwang5 OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 July 19, 2010 09:00
Can I use FoamX and ParaFoam xiuying OpenFOAM Running, Solving & CFD 1 September 27, 2007 09:32
CFD Online Server Load Jonas Larsson Main CFD Forum 0 March 13, 2001 15:29


All times are GMT -4. The time now is 12:13.