CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Paraview & paraFoam (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-paraview/)
-   -   paraview server and mpi (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-paraview/108853-paraview-server-mpi.html)

sail November 2, 2012 14:55

paraview server and mpi
 
Dear all.

I've installed OF and paraview fia apt-get on a new ubuntu machine that will be used as muscle for my pre and post processing.

i can start the paraview server there and connect to it from my machine with the client. no issues about that

BUT i cannot start more than 1 pvserver. i'd like to make full use of the cores on that machine.

what i tried is:

Code:

mpirun -np 4 pvserver --use-offscreen-rendering
and the output is

Code:

mpirun -np 4 pvserver --use-offscreen-rendering
Waiting for client
Connection URL: cs://localhost:11111
Waiting for client
Connection URL: cs://localhost:11111
Waiting for client
Connection URL: cs://localhost:11111
ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/VTK/Common/vtkSocket.cxx, line 258
vtkServerSocket (0x26a6f90): Socket error in call to listen. Address already in use.

ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/ParaViewCore/ClientServerCore/vtkTCPNetworkAccessManager.cxx, line 286
vtkTCPNetworkAccessManager (0x1f28a30): Failed to set up server socket.

Exiting...
ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/VTK/Common/vtkSocket.cxx, line 258
vtkServerSocket (0x1e44f90): Socket error in call to listen. Address already in use.

Exiting...
ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/ParaViewCore/ClientServerCore/vtkTCPNetworkAccessManager.cxx, line 286
vtkTCPNetworkAccessManager (0x16c6a30): Failed to set up server socket.

Waiting for client
Connection URL: cs://localhost:11111
ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/VTK/Common/vtkSocket.cxx, line 206
vtkServerSocket (0x1085f90): Socket error in call to bind. Address already in use.

Exiting...
ERROR: In /home/opencfd/OpenFOAM/ThirdParty-2.1.x/ParaView-3.12.0/ParaViewCore/ClientServerCore/vtkTCPNetworkAccessManager.cxx, line 286
vtkTCPNetworkAccessManager (0x907a30): Failed to set up server socket.

Inconsistency detected by ld.so: dl-close.c: 759: _dl_close: Assertion `map->l_init_called' failed!
Inconsistency detected by ld.so: dl-close.c: 759: _dl_close: Assertion `map->l_init_called' failed!
Inconsistency detected by ld.so: dl-close.c: 759: _dl_close: Assertion `map->l_init_called' failed!
^Cmpirun: killing job...

I've found on a paraview mailing list a similar error :

http://www.paraview.org/pipermail/pa...ry/024001.html

and the solution provided was to
Quote:

Verify that the paraview is built with mpi enabled (PARAVIEW_USE_MPI cmake flag must be ON). In most likelihood, it's not.
I think that this solution requires to recompile paraview from source. i was hoping to avoid it. any ideas on how fix this issue?


All times are GMT -4. The time now is 01:05.