CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

ParaFoam BadLength error

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   May 10, 2007, 00:37
Default Hello all, I have installed
  #1
Member
 
Shaun Cooper
Join Date: Mar 2009
Posts: 54
Rep Power: 9
coops is on a distinguished road
Hello all,

I have installed OF1.4 and I have run some of the tutorial cases. I then used paraFoam to view thw results but when I try to create and animation or save a figure paraFoam closes and reports:

paraFoam . shockTube
/*---------------------------------------------------------------------------*\
| ========= | |
| \ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \ / O peration | Version: 1.4 |
| \ / A nd | Web: http://www.openfoam.org |
| \/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/

X Error of failed request: BadLength (poly request too large or internal Xlib length error)
Major opcode of failed request: 144 (GLX)
Minor opcode of failed request: 28 ()
Serial number of failed request: 26816
Current serial number in output stream: 26818

Has anyone else experienced this? Any idea how this problem can be fixed.

Thanks,

Shaun
coops is offline   Reply With Quote

Old   May 13, 2007, 01:54
Default No one else faced this problem
  #2
Member
 
Shaun Cooper
Join Date: Mar 2009
Posts: 54
Rep Power: 9
coops is on a distinguished road
No one else faced this problem?
coops is offline   Reply With Quote

Old   May 13, 2007, 04:16
Default Hi, I also get similar errors
  #3
Super Moderator
 
Takuya OSHIMA
Join Date: Mar 2009
Location: Niigata City, Japan
Posts: 518
Blog Entries: 1
Rep Power: 12
7islands is on a distinguished road
Hi,
I also get similar errors under openSUSE 10.2 x86_64 but no idea as to fix anyway

Takuya

paraFoam sonicFoam shockTube
/*---------------------------------------------------------------------------*\
| ========= | |
| \ / F ield | OpenFOAM: The Open Source CFD Toolbox |
| \ / O peration | Version: 1.4 |
| \ / A nd | Web: http://www.openfoam.org |
| \/ M anipulation | |
\*---------------------------------------------------------------------------*/

...
File ->"Save Animiation" or "Save View Image"
...


X Error of failed request: GLXBadContext
Major opcode of failed request: 130 (GLX)
Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent)
Serial number of failed request: 23940
Current serial number in output stream: 23940
7islands is offline   Reply With Quote

Old   May 13, 2007, 10:35
Default Hello. Paraview works OK for m
  #4
Senior Member
 
Alberto Passalacqua
Join Date: Mar 2009
Location: Ames, Iowa, United States
Posts: 1,904
Rep Power: 27
alberto will become famous soon enoughalberto will become famous soon enough
Hello. Paraview works OK for me. It seems a problem with your OpenGL libraries.

Are you using accelerated drivers for your video card?

Regards,
A.
__________________
Alberto Passalacqua

GeekoCFD - A free distribution based on openSUSE 64 bit with CFD tools, including OpenFOAM. Available as in both physical and virtual formats.
OpenQBMM - An open-source implementation of quadrature-based moment methods.

To obtain more accurate answers, please specify the version of OpenFOAM you are using.
alberto is offline   Reply With Quote

Old   May 13, 2007, 19:50
Default Hi, Thanks, it's so encouragi
  #5
Super Moderator
 
Takuya OSHIMA
Join Date: Mar 2009
Location: Niigata City, Japan
Posts: 518
Blog Entries: 1
Rep Power: 12
7islands is on a distinguished road
Hi,
Thanks, it's so encouraging to know saving images works at least in a case.
I have to stick with the open-source driver to use a dual-head merged framebuffer setup with my old Radeon 9200 video (the merged framebuffer of the vendor-supplied driver doesn't work). The rendering itself works fine but just saving images makes paraFoam crash.
Maybe I should consider replacing the video card...

Takuya
7islands is offline   Reply With Quote

Old   May 14, 2007, 02:35
Default Hi, I had used openFaom 1.3
  #6
Member
 
Shaun Cooper
Join Date: Mar 2009
Posts: 54
Rep Power: 9
coops is on a distinguished road
Hi,

I had used openFaom 1.3 with no problems, I was able to create and save animations and also images, but since I upgraded to OpenFoam 1.4 I haven't been able to save the images and animations. I will need to look into the OpenGL libraries but it did work with the older version!

Shaun
coops is offline   Reply With Quote

Old   May 14, 2007, 03:51
Default FLUENT have similar issues wit
  #7
Senior Member
 
Alberto Passalacqua
Join Date: Mar 2009
Location: Ames, Iowa, United States
Posts: 1,904
Rep Power: 27
alberto will become famous soon enoughalberto will become famous soon enough
FLUENT have similar issues with some nVidia cards, if you don't have installed the accelerated nVidia drivers.

If this is the case, your you find a tutorial to install them using RPM's provided by Novell: http://en.opensuse.org/NVIDIA

Regards,
A.
__________________
Alberto Passalacqua

GeekoCFD - A free distribution based on openSUSE 64 bit with CFD tools, including OpenFOAM. Available as in both physical and virtual formats.
OpenQBMM - An open-source implementation of quadrature-based moment methods.

To obtain more accurate answers, please specify the version of OpenFOAM you are using.
alberto is offline   Reply With Quote

Old   June 15, 2007, 21:07
Default Greetings everyone! My Lapt
  #8
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 703
Rep Power: 13
msrinath80 is on a distinguished road
Greetings everyone!

My Laptop has an Intel GMA chipset (onboard graphics). I think I have found a workaround to this IRRITATING GLXBadContext error. Based on my google search, I tried one of the suggestions from the freedesktop.org thread[1] and it solved my problem instantly. There is no need to recompile paraview and/or parafoam by commenting out the two offscreen rendering lines as discussed elsewhere[2].

The proposed workaround is to add the following line to the 'ServerLayout' section in your /etc/xorg.conf. Please make sure to create a backup before you modify it.

For Example:

Section "ServerLayout"
Option "AIGLX" "false"
EndSection

FYI: The other way to work around this problem is to disable OpenGL acceleration by using the software cursor [Not recommended!].

[1] https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=9200
[2] http://public.kitware.com/pipermail/...st/086674.html
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   June 15, 2007, 21:09
Default Correction: The file location
  #9
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 703
Rep Power: 13
msrinath80 is on a distinguished road
Correction: The file location is /etc/X11/xorg.conf.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   June 17, 2007, 01:04
Default It worked! Thanks!! T.
  #10
Super Moderator
 
Takuya OSHIMA
Join Date: Mar 2009
Location: Niigata City, Japan
Posts: 518
Blog Entries: 1
Rep Power: 12
7islands is on a distinguished road
It worked! Thanks!!

T.
7islands is offline   Reply With Quote

Old   June 21, 2008, 16:57
Default when I open paraFoam as follow
  #11
Senior Member
 
musaddeque hossein
Join Date: Mar 2009
Posts: 309
Rep Power: 10
musahossein is on a distinguished road
when I open paraFoam as follows and accept the cavity.foam case to be uploaded, I get the following messages:

musa@linux:~> paraFoam $FOAM_RUN/tutorials/icoFoam cavity


--> FOAM FATAL IO ERROR : attempt to read beyond EOF

file: /home/musa/OpenFOAM/musa-1.4.1/run/tutorials/icoFoam/cavity/0/U::internalField at line 30.

From function ITstream::read(token& t)
in file db/IOstreams/Tstreams/ITread.C at line 70.

FOAM exiting

Any sugestions as to how to solve this problem? Thanks
musahossein is offline   Reply With Quote

Old   July 13, 2008, 02:31
Default I have the same problem as you
  #12
New Member
 
Daniel Jessop
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
danj is on a distinguished road
I have the same problem as you musaddeque, if anyone can find a solution it would be much appreciated.

Dan.
danj is offline   Reply With Quote

Old   January 22, 2009, 20:10
Default I have the same Problem gettin
  #13
New Member
 
Walter Balbert
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 9
walter_balbert is on a distinguished road
I have the same Problem getting the GLXBadContext error.
I'm using OpenFoam1.5

Anyone knows where can I find the /etc/xorg.conf.
file to fix the problem as pUI described?

Walter
walter_balbert is offline   Reply With Quote

Old   January 22, 2009, 20:19
Default I have the same Problem gettin
  #14
New Member
 
Walter Balbert
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 9
walter_balbert is on a distinguished road
I have the same Problem getting the GLXBadContext error.
I'm using OpenFoam1.5

Anyone knows where can I find the /etc/xorg.conf.
file to fix the problem as pUI described?

Walter
walter_balbert is offline   Reply With Quote

Old   January 23, 2009, 12:20
Default Found the folder an it worked!
  #15
New Member
 
Walter Balbert
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 9
walter_balbert is on a distinguished road
Found the folder an it worked!

Thanks a lot.
W.
walter_balbert is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ParaFoam error with raw chegdan OpenFOAM Bugs 2 July 18, 2009 14:47
Error in paraFoam mattlee OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 June 29, 2009 15:36
Error in paraFoam mattlee OpenFOAM Installation 0 March 1, 2009 22:34
ParaFoam Error navaladi OpenFOAM Paraview & paraFoam 13 April 22, 2008 16:01
ParaFoam Error jblucca OpenFOAM Paraview & paraFoam 1 June 28, 2007 02:37


All times are GMT -4. The time now is 23:24.