CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

ParaFoam does not launch

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 3, 2008, 11:53
Default Hi People, with great help
  #1
New Member
 
Lawrence
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Rep Power: 8
lawrencelkl is on a distinguished road
Hi People,

with great help from the FOAMer here, i managed to install paraFOAM -1.4.1, however, after i test run the icoFOAM cavity case and typed
"paraFoam ./ cavity"
the paraview launch picture appeared for less than a second and then this is the msg i get.

> " Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
> Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
> Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
> /root/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/bin/paraFoam:line75:
> 21024 Aborted paraview paraFoam.pvs"



i read some of the earleir discussion and found this :

The proposed workaround is to add the following line to the 'ServerLayout' section in your /etc/X11/xorg.conf. Please make sure to create a backup before you modify it.

For Example:

Section "ServerLayout"
Option "AIGLX" "false"
EndSection


does anyone knows that this is also the right thing to try for my case above?

also, i have downloaded and installed paraview in windows version but have no idea which file should i click on "open", i.e. for the cavity case under icoFoam, which file is stored as the data file to be opened with paraview in windows?

any help and suggestion will be very much appreciated.
cheers

Lawrence
lawrencelkl is offline   Reply With Quote

Old   June 3, 2008, 12:38
Default Try paraFoam . cavity NOT para
  #2
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
Try paraFoam . cavity NOT paraFoam ./ cavity

does anyone knows that this is also the right thing to try for my case above?

Not yet. Try that only if paraFoam crashes when trying to save images.

If you are comfortable with GNU/Linux, then don't waste time trying the setup OpenFOAM in Windows using Cygwin. I don't think it is that trivial.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   June 3, 2008, 12:40
Default Oh and a word of advise. Pleas
  #3
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
Oh and a word of advise. Please stop working as root user. It isn't safe at all.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   June 4, 2008, 08:22
Default Hi Srinath, i tried the par
  #4
New Member
 
Lawrence
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Rep Power: 8
lawrencelkl is on a distinguished road
Hi Srinath,

i tried the paraFoam . cavity and the same error is reported.
can u please kindly suggest what should i do with the Xlib error?

thanks a lot.

Lawrence
lawrencelkl is offline   Reply With Quote

Old   June 4, 2008, 08:48
Default I used to think that paraView
  #5
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
I used to think that paraView would automatically default to software rendering should it not find any hardware GLX support in the Xserver. Maybe I was wrong. You could always try enabling software rendering in the Xserver by turning off the hardware cursor in xorg.conf. Alternately, you might wish to wait for some more time and see if anyone else in this forum can offer a better solution.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   June 4, 2008, 09:38
Default Hi Srinath, thanks for your
  #6
New Member
 
Lawrence
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
Rep Power: 8
lawrencelkl is on a distinguished road
Hi Srinath,

thanks for your reply. please bear with me as i am completely new to these. may i know how do i turn the hardware cursor off? do you mean i comment out a particular line in the file? if so, which one is that?

Thanks again.

any suggestion from anyone is very much needed and appreciated.

Cheers

Lawrence
lawrencelkl is offline   Reply With Quote

Old   June 4, 2008, 12:34
Default Look for a section called Devi
  #7
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 698
Rep Power: 12
msrinath80 is on a distinguished road
Look for a section called Device in your /etc/xorg.conf file. Just before the EndSection part, add the SWCursor line as shown below:

Section "Device"
-----
-----
-----
Option "SWCursor" "True"
EndSection

Remember that this should only be a last resort as it will severely degrade graphics performance. For all I know you may just be missing some OpenGL libs or using the incorrect driver. Unfortunately I cannot go into details of the same. If you are infamiliar with GNU/Linux, I recommend getting help from someone who knows how to tweak these settings.
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   July 20, 2008, 09:32
Default hi srinath, i have installe
  #8
Senior Member
 
mayank gupta
Join Date: Mar 2009
Posts: 110
Rep Power: 8
mgz1985 is on a distinguished road
hi srinath,

i have installed openfoam-1.4.1 on macintosh as a disk image. i have installed paraview 3.2.1 separately everything seems to be working fine but the paraFoam command gives me an error

mayank-guptas-macbook:icoFoam mayankgupta$ paraFoam ~/openfoam/mayank/run/icoFoam cavity
/Users/mayankgupta/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/bin/paraFoam: line 75: paraview: command not found


i am putting the complete putput of my console also...

mayank-guptas-macbook:~ mayankgupta$ . ~/openfoam/OpenFOAM-1.4.1/.OpenFOAM-1.4.1/bashrc
Executing: /Users/mayankgupta/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/.bashrc
Executing: /Users/mayankgupta/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/.OpenFOAM-1.4.1/apps/ensightFoam/bash rc
Executing: /Users/mayankgupta/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/.OpenFOAM-1.4.1/apps/paraview/bashrc

mayank-guptas-macbook:~ mayankgupta$ cd openfoam/mayank/run/icoFoam
mayank-guptas-macbook:icoFoam mayankgupta$ blockMesh . cavity/*------------------------------------------------------------------------ ---*\

Creating patches

Creating block mesh topology


Default patch type set to empty

Creating merge patch pairs


Writing polyMesh

end
mayank-guptas-macbook:icoFoam mayankgupta$ checkMesh . cavity/*-------------....





Mesh OK.

End

mayank-guptas-macbook:icoFoam mayankgupta$ paraFoam ~/openfoam/mayank/run/icoFoam cavity
/Users/mayankgupta/OpenFOAM/OpenFOAM-1.4.1/bin/paraFoam: line 75: paraview: command not found

i have looked in the forums everywhere relating to this and tried the helps on wiki but i cant seem to get around this problem and when i view the line 75 in the paraFoam file it is as below..

paraview parafoam.pvs

kindly help.
mgz1985 is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to launch a Parallel maxim FLUENT 2 May 29, 2008 09:14
Launch Michele CD-adapco 4 January 10, 2008 06:08
missile launch simulation Mark FLUENT 1 July 11, 2007 17:30
how to launch fluent from C code Hugo FLUENT 2 May 23, 2007 17:11
Launch ProStar in StarDesign ? ingear CD-adapco 6 October 28, 2005 12:21


All times are GMT -4. The time now is 21:23.