CFD Online Discussion Forums

CFD Online Discussion Forums (http://www.cfd-online.com/Forums/)
-   OpenFOAM Paraview & paraFoam (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-paraview/)
-   -   No mesh visible in paraview (http://www.cfd-online.com/Forums/openfoam-paraview/61207-no-mesh-visible-paraview.html)

mayank May 16, 2007 05:19

i have tried running icofoam c
 
i have tried running icofoam cavity tutorial with parafoam.The paraview window opens up but no mesh is visible even after hitting the aacept button.
there have been some queries regearding this in previous posts but that did not help.
Kindly elaborate on the error.

Thanks.

HendrikR September 11, 2009 05:48

Hi,

the same problem exists in the current version (1.6) of openfoam with paraview (3.6.1)
I follow the first tutorial step-by-step and in chapter 2.1.2 paraview doesn't show me the mesh. If I turn "Show Patch Names" on, it seems that all Patchs are at the same point.
Can someone help me?

Thanks
Hendrik

HendrikR September 11, 2009 11:57

the solution:
write "export LC_ALL=C" at the beginning of your paraFoam Startskript (which paraFoam)

taufiq September 17, 2009 02:27

Hmm, i'm just curious, since i don't get this error. What is the cause of the problem? and what does the extra line added do?

HendrikR September 18, 2009 05:58

Hi,

i'm running an ubuntu in german. The language causes the problem but I also don't know the real problem with the language support.

Hendrik

derjames September 21, 2009 16:34

You can also try exporting first VTK and open the resulting files on paraView
j

HendrikR September 22, 2009 06:42

Yes, this worked for me too, but I had the problem that I couldn't select and view patches...

Aurel October 18, 2009 09:02

Quote:

Originally Posted by HendrikR (Post 229279)
the solution:
write "export LC_ALL=C" at the beginning of your paraFoam Startskript (which paraFoam)

Hi,

I've got the same problem of visualisation anything of the "cavity" example.
After going through the paraForm User Book everything works fine, but there is nothing to see of mesh grids or so on.
I'm using Ubuntu 9.04 (64-bit) and the installed version of openfoam 1.6.

Some more curious:
1) The "cavity.OpenFoam"-file in the Pipeline Browser is empty?!

2) When I try to get Help (Desktop Buttons) following output message appears:
File does not exist: /home/dm2/henry/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linux64Gcc/pqClient.adp
Profile '/home/dm2/henry/OpenFOAM/ThirdParty-1.6/paraview-3.6.1/platforms/linux64Gcc/pqClient.adp' does not exist!

That path is definetly not on my computer!
/home/dm2/henry/.. is on someone's other computer!

I would be very happy to get an useful help.

Best regards
Aurel

HendrikR October 18, 2009 12:59

Hi Aurel,

the caviy.OpenFoam-file needs no content, everytime it's empty.
You have installed the 64bit-Version of the thirdparty Tools?
And included the load of the OpenFoam/etc/bashrc in your .bashrc?

If its another Problem, i don't know.

Hendrik

Aurel October 18, 2009 13:57

Quote:

Originally Posted by HendrikR (Post 233109)
Hi Aurel,

the caviy.OpenFoam-file needs no content, everytime it's empty.
You have installed the 64bit-Version of the thirdparty Tools?
And included the load of the OpenFoam/etc/bashrc in your .bashrc?

If its another Problem, i don't know.

Hendrik

Hi Hendrik,

yes, I have installed the 64-bit version.
In the /thirdparty/tools is only one file:
makeParaViewFunctions
What do you mean with:
"And included the load of the OpenFoam/etc/bashrc in your .bashrc?"
The .bashrc is in "OpenFoam/etc/" directory.

Could be the different language a problem? Is it necessary to modify the .bashrc file?

For more help I would be very happy.:)

Regards

Aurel

Aurel October 19, 2009 15:38

Quote:

Originally Posted by Aurel (Post 233114)
Hi Hendrik,

yes, I have installed the 64-bit version.
In the /thirdparty/tools is only one file:
makeParaViewFunctions
What do you mean with:
"And included the load of the OpenFoam/etc/bashrc in your .bashrc?"
The .bashrc is in "OpenFoam/etc/" directory.

Could be the different language a problem? Is it necessary to modify the .bashrc file?

For more help I would be very happy.:)

Regards

Aurel

Hi,

I fixed the problem as follows:

1) Deactivation of the desktop effect!
2) Language problem: ubuntu in German and paraView in English
By modifying the script
$/HOME/OpenFoam/OpenFoam-1.6/bin/paraFoam

with
export LC_ALL=C

paraView it is now working fine.

Regards

Aurel;)

piprus November 2, 2009 11:28

Great thanks for this advice. It fix my problem under polish distribution of Ubuntu 9.10.

One more question. Could you tell me which file I can modify to keep this LC_ALL every time when I open new terminal?

Aurel November 4, 2009 16:28

Hi Piotr,

modify your script:
$/HOME/OpenFoam/OpenFoam-1.6/bin/paraFoam
by adding at the top:
export LC_ALL=C

This should work all time long.

Best regars

Marc Aurel

sturmtruppen May 20, 2010 14:34

Hi to everyone :D,
I'm a beginner in OpenFoam and I need help about the language problem.
How did you solve it, Aurel?
I have the same problem of mesh visualization.
I have deactivated the desktop effect and modify the script.

Thanks for your help and to anyone can help me. :)

Quote:

Originally Posted by Aurel (Post 233280)
Hi,

I fixed the problem as follows:

1) Deactivation of the desktop effect!
2) Language problem: ubuntu in German and paraView in English
By modifying the script
$/HOME/OpenFoam/OpenFoam-1.6/bin/paraFoam

with
export LC_ALL=C

paraView it is now working fine.

Regards

Aurel;)


sturmtruppen June 10, 2010 07:21

Hi to everyone.
I'm here again.
I modified the language of kubuntu, modified the script and deactivated the desktop effects.
But the problem is not solved. I try to run the cavity tutorial.
After the command "paraFoam" I do not see the mesh, and if I click the accept button I can see only the edge of the volume.

Thanks for any help!

Fabio

-------

I got it.
Just read the user guide to learn how to see the mesh...

Thanks.

The King November 4, 2010 16:55

No mesh shown in parafoam 3.8.0
 
Hi!

I had the same problem (using opensuse), the mesh was not shown in parafoam, wireframe. Installing the graphical card solves the problem.

Succes!


All times are GMT -4. The time now is 18:28.