CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

Cavity tutorial visualization failure

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   August 13, 2006, 00:55
Default Following the UserGuide.pdf I
  #1
New Member
 
James bowery
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 7
jabowery is on a distinguished road
Following the UserGuide.pdf I successfully ran the "cavity" tutorial. However, right clicking on the "cavity" folder and selecting Foam Utilities->postProcessing->graphics->paraFoam (inferred as the right thing to do to run paraFoam on the cavity case), and then clicking on "Execute" in the resulting window, gives me a brief splash graphic from "paraView", which then is replaced by an alert window saying simpl "Application paraFoam (pid ....) finished successfully. Clicking on that alert window's "OK" simply dismisses it, returning control to the window with the execute button.
jabowery is offline   Reply With Quote

Old   August 13, 2006, 21:45
Default Why don't you simply run paraF
  #2
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 695
Rep Power: 10
msrinath80 is on a distinguished road
Why don't you simply run paraFoam from the command line?

paraFoam <root> cavity

Where <root> should be replaced with the path to the icoFoam directory (typically one level below the cavity directory).
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   August 13, 2006, 23:47
Default Thanks. Here are the results:
  #3
New Member
 
James bowery
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 7
jabowery is on a distinguished road
Thanks. Here are the results:

jabowery@jabowery-desktop:~/OpenFOAM/jabowery-1.3/run/tutorials/icoFoam$ paraFoam . cavity
X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
Major opcode of failed request: 142 (GLX)
Minor opcode of failed request: 3 (X_GLXCreateContext)
Serial number of failed request: 1466
Current serial number in output stream: 1467
jabowery@jabowery-desktop:~/OpenFOAM/jabowery-1.3/run/tutorials/icoFoam$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 1028284 443488 584796 0 73044 219152
-/+ buffers/cache: 151292 876992
Swap: 1164672 0 1164672
jabowery@jabowery-desktop:~/OpenFOAM/jabowery-1.3/run/tutorials/icoFoam$
jabowery is offline   Reply With Quote

Old   August 14, 2006, 13:07
Default This looks like an Mesa/OpenGL
  #4
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 695
Rep Power: 10
msrinath80 is on a distinguished road
This looks like an Mesa/OpenGL problem. Are you using the binary provided on the OpenFOAM webpage or did you try building paraFoam yourself?
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   August 14, 2006, 13:10
Default This is a fresh, clean instal
  #5
New Member
 
James bowery
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Rep Power: 7
jabowery is on a distinguished road
This is a fresh, clean instal AMD64 Ubuntu desktop system running the AMD64 binary provided on the OpenFOAM webpage.
jabowery is offline   Reply With Quote

Old   August 14, 2006, 18:19
Default OK. A little googling showed m
  #6
Senior Member
 
Srinath Madhavan (a.k.a pUl|)
Join Date: Mar 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 695
Rep Power: 10
msrinath80 is on a distinguished road
OK. A little googling showed me this page which proposes a solution to this problem:

LD_PRELOAD=/opt/Mesa/lib/libGL.so

I think this would require rebuilding paraview, but I could be utterly wrong.

Check the Nvidia section toward the bottom of this[1] page.

[1] http://www.paraview.org/Wiki/User_talk:Mathieu
msrinath80 is offline   Reply With Quote

Old   March 6, 2007, 23:40
Default James, can I ask if this sugge
  #7
Member
 
Shaun Darmody
Join Date: Mar 2009
Posts: 36
Rep Power: 7
shaun is on a distinguished road
James, can I ask if this suggestion by pUI above actually worked.

I am a new OpenFoam user and encountered the same problem, with paraview and paraFoam crashing and reporting the identical error you have reported.

Any help would be appreciated regarding how this was resolved if at all.

Cheers

Shaun.D
shaun is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Visualization of breaking of a dam tutorial lasb OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 July 13, 2007 08:15
Mesh Failure Vidya Raja FLUENT 6 June 8, 2006 01:49
HI all I cant find display button in paraview when i execute cavity tutorial there is only parameter button in the paraview chan OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 February 13, 2006 07:37
Canbt run the tutorial cavity fengxs OpenFOAM Installation 4 May 10, 2005 13:18
Failure of CFD ? Lim Main CFD Forum 2 February 5, 2003 10:56


All times are GMT -4. The time now is 19:00.