CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

Zero values using sampleSurface

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   June 12, 2006, 11:48
Default When I execute sampleSurface (
  #1
New Member
 
Steffen Jahnke
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
steja is on a distinguished road
When I execute sampleSurface (constantPlane, interpolatedPlane) on my parallel case and everything runs fine. After I try to look at the results in paraview 2.4.2 I already get an error message in my console:

Error or warning: There was a VTK Warning in file: ../../../../../paraview-2.4.2/VTK/IO/vtkDataReader.cxx (844) Error reading ascii data!

The field to plot is zero. The "Data Range" in paraview also say that everything is zero. But when I apply foamToVTK to the same case I can do a cut with a plane at the same position and everything looks fine. Also paraFoam gives the correct picture.

I use OpenFOAM-1.3 on FC5_X86_64 and here is my sampleSurfaceDict:
===============================================
surfaceFormat vtk;
interpolationScheme cellPointFace;
surfaces
(
constantPlane
{
name constantPlane;

basePoint (0 0 0);
normalVector (0 0 1);

// Optional: whether to leave as faces or triangulate (=default)
triangulate false;
}

interpolatedPlane
{
name interpolatedPlane;

basePoint (0 0 0);
normalVector (0 0 1);

triangulate false;
}
);
(
p
U
F
cI
cD
nuSgs
);
================================================

I experienced a similar problem using the probes utility, i.e. zero values eventhough they are not zero. They probably use the same interpolation method. I also checked running in serial and different interpolation methods.

Any suggestions are welcome.
steja is offline   Reply With Quote

Old   June 13, 2006, 05:53
Default Change your plane so it doesn'
  #2
Super Moderator
 
Mattijs Janssens
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,416
Rep Power: 16
mattijs is on a distinguished road
Change your plane so it doesn't coincide with any faces/edges/points. Just perturb by small amount.

If problem persists please create small testcase and send to me.
mattijs is offline   Reply With Quote

Old   June 15, 2006, 04:23
Default Thanks! Using a slightly diff
  #3
New Member
 
Steffen Jahnke
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Rep Power: 8
steja is on a distinguished road
Thanks!
Using a slightly different basepoint for each of 2 coordinates solved the problem, but nevertheless it seems to be very sensitive especially if you have a structured mesh. I had to play around several times to get sampleSurface the right output.
steja is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SampleSurface with moving plane lr103476 OpenFOAM Post-Processing 2 April 19, 2013 11:42
SampleSurface problem saf5029 OpenFOAM Post-Processing 2 June 13, 2008 14:42
SampleSurface with polyhedral mesh braennstroem OpenFOAM Post-Processing 1 February 29, 2008 05:30
Gmsh and samplesurface touf Open Source Meshers: Gmsh, Netgen, CGNS, ... 2 December 10, 2007 03:27
Question about sampleSurface osimonsimon OpenFOAM Paraview & paraFoam 0 October 16, 2006 22:32


All times are GMT -4. The time now is 17:58.