CFD Online Logo CFD Online URL
www.cfd-online.com
[Sponsors]
Home > Forums > OpenFOAM Paraview & paraFoam

paraFoam / paraview crashes when exporting images/animation

Register Blogs Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old   November 5, 2009, 15:51
Question paraFoam / paraview crashes when exporting images/animation
  #1
New Member
 
Ted Brenner
Join Date: Oct 2009
Location: Oregon, WI
Posts: 12
Rep Power: 7
griztown is on a distinguished road
Hi,

As mentioned in the subject. I'm trying to save an animation but paraview (being run as paraFoam 3.6.1) keeps crashing. I've attached the error output to the attached file. It also crashes when I try and save a screen shot. Any ideas?

Here's the text of the first few lines:
Quote:
X Error: GLXBadContext 154
Extension: 143 (Uknown extension)
Minor opcode: 5 (Unknown request)
Resource id: 0x341e4c7
The rest of the error is in the attached file.
Attached Files
File Type: txt paraFoam_crash.txt (18.1 KB, 10 views)
griztown is offline   Reply With Quote

Old   December 5, 2009, 10:40
Default
  #2
Senior Member
 
bigphil's Avatar
 
Philip Cardiff
Join Date: Mar 2009
Location: Dublin,Ireland
Posts: 570
Rep Power: 19
bigphil will become famous soon enoughbigphil will become famous soon enough
Hi,


It doesn't fix your problem but you can always download the paraview binary from paraview.org and then use 'foamToVTK' and open the VTK file. The binary paraview should work fine for saving snapshots.


Philip
bigphil is offline   Reply With Quote

Old   January 22, 2011, 06:43
Default
  #3
New Member
 
Emre Turkoz
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Rep Power: 7
Emre Turkoz is on a distinguished road
I've got the same problem. I wish there was any solution.
Emre Turkoz is offline   Reply With Quote

Old   January 24, 2011, 06:00
Default
  #4
Senior Member
 
bigphil's Avatar
 
Philip Cardiff
Join Date: Mar 2009
Location: Dublin,Ireland
Posts: 570
Rep Power: 19
bigphil will become famous soon enoughbigphil will become famous soon enough
Hi,


I use the paraview binary that can be downloaded here:
http://www.paraview.org/paraview/resources/software.htm

I have used Linux, Mac and Windows and they are all fine.

The way I create a animation from paraview is:

File -> save animation.
Then save your animation as jpeg images (instead of an avi).
This will create multiple jpeg images which can be sewn together to make an animation.

To join the jpegs together to create an mpeg (for Linux or Mac):
While in the directory with the jpegs, use the following command:
Code:
convert *.jpg animation_name.mpeg
The "convert" command require ImageMagick to be installed (http://www.imagemagick.org/script/index.php), and also you need to download mpeg2encode and mpeg2decode binaries from somewhere and put them in your path.

There are probably other ways to join multiple jpegs into an mpeg, but this works well for me.

If you just want a snap-shot of paraview then just use your operating system's built-in screenshot function (there's a printscreen button on Window's keyboards, in Mac it is cmd-shift-4, something similar in Linux).


Hope it helps,
Philip C
bigphil is offline   Reply With Quote

Old   March 28, 2012, 18:02
Default
  #5
Senior Member
 
Mieszko Młody
Join Date: Mar 2009
Location: POLAND, USA
Posts: 129
Rep Power: 8
ziemowitzima is on a distinguished road
Hi,
I have similar problem on my Dell Latitude laptop with Ubuntu 11.10.
I am using paraFoam (paraview 3.12 64-bit).
It crashes/freezes after "save screenshot" command ...
(Although it works for animation)

Message from terminal :
X Error: BadMatch (invalid parameter attributes) 8
Extension: 155 (Uknown extension)
Minor opcode: 11 (Unknown request)
Resource id: 0x4400273

It works fine on my second computer...

Did anyone of you solved this problem ?

Thanks
Ziemo
ziemowitzima is offline   Reply With Quote

Old   March 28, 2012, 18:14
Default
  #6
Senior Member
 
Mieszko Młody
Join Date: Mar 2009
Location: POLAND, USA
Posts: 129
Rep Power: 8
ziemowitzima is on a distinguished road
I found solution for this problem on:
http://www.vtk.org/Bug/view.php?id=12760
"
Also try disbaling "Use Offscreen Rendering for screenshots" from Edit |Settings dialog (Render View page).
"
posted by
Utkarsh Ayachit

But still it seems strange because I have, the same system ubuntu11.10 and same paraview, on my other computer and it works fine without doing this ...

Ziemo
ziemowitzima is offline   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Segmentation fault with paraFoam and paraview 3.6.1 on Fedora 11 32 and 64 bit nanes OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 September 11, 2009 09:12
paraFoam / paraview black screen gfilip OpenFOAM 6 July 13, 2009 04:30
ParaView Crashes During OF-case Load brosemu OpenFOAM Paraview & paraFoam 0 April 7, 2009 12:21
Both paraview and paraFoam crash on Redhat Linux WS v4 64bit sek OpenFOAM Paraview & paraFoam 4 August 17, 2006 16:26
Building Paraview with reader builtin instead of parafoam script tj22 OpenFOAM Paraview & paraFoam 2 April 7, 2006 12:55


All times are GMT -4. The time now is 18:43.